Vader met kinderen aan het afwassen

living-household icon365 dagen duurzaam

Steeds meer mensen zijn bezig met verduurzaming tegenwoordig. En dat is nodig, want we merken allemaal de gevolgen van klimaatverandering en de effecten van stijgende energiekosten bijvoorbeeld. Ook als Gemeente Zevenaar willen we bewuste keuzes maken voor een gezonde toekomst. Daarvoor doen onze inwoners, regionale ondernemers, organisaties en wij zelf al goede dingen, dus we zijn op weg! Maar we gaan meer doen. Sámen.

Logo ZeveNaarMorgen

Welke stap zet jij vandaag?

Om te laten zien wat er allemaal kan en wat er allemaal al gedaan is, nemen we je graag mee op onze duurzaamheidsdoelen. Onder de naam ZeveNaarMorgen bundelen we vanaf nu tips, slimme ideeën, jouw mogelijkheden voor advies en ondersteuning én actuele subsidiemogelijkheden. Daarmee kunnen we samen de beweging maken naar een betere omgeving.

Hulp voor jou?

Energiecoaches

Groepsfoto energiecoaches

Wilt u uw huis energiezuiniger maken? En kunt u wel wat tips gebruiken? Schakel dan de gratis hulp in van één van onze energiecoaches. Een energiecoach komt bij u thuis langs om te bespreken hoe u minder energie kunt verbruiken.

Energiefixers

Energie fixers

Heeft u een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm? En zijn uw energiekosten te hoog? Onze Energiefixers helpen u graag om te besparen op uw energierekening. Het werk dat de Energiefixers voor u uitvoeren is gratis. En ook de producten die ze gebruiken zijn voor u ook gratis.

Energieloket

Medewerkers Energieloket

Wilt u energie besparen? Dan is het belangrijk om erachter te komen welke maatregel voor uw woning en situatie het beste is. Hiervoor kunt u de gratis online HuisScan doen. Heeft u als huurder of koper andere vragen over energie besparen of duurzaam wonen? Neem dan telefonisch of per e-mail contact op met het Energieloket Zevenaar. 

Financiële steun voor morgen

Stimuleringslening

Wilt u graag de stap zetten om uw huis duurzamer, energiezuiniger of kwalitatief beter te maken? Maar zijn de investeringen te hoog? De provincie Gelderland en de gemeente Zevenaar vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen toekomstbestendig zijn. Daarom bieden de provincie en de gemeente een aantrekkelijke lening aan voor verbetering van uw huis: de Stimuleringslening Toekomstbestendig Wonen.

Leningen en subsidies

Daarnaast zijn er nog meer leningen en subsidies voor het verduurzamen van uw huis. Hier vindt u alle subsidies, leningen en belastingvoordelen die voor uw gemeente beschikbaar zijn.