help-in-the-house iconEnergiecoaches

Inwoners van de gemeente Zevenaar die hun woning energiezuiniger willen maken kunnen terecht bij de energiecoaches van de gemeente. Acht gemotiveerde inwoners zijn opgeleid tot energiecoach, die andere inwoners kunnen helpen met kennis, een stappenplan en tips om hun woning energiezuiniger te maken.

Energiecoaches

Een energiecoach helpt met het krijgen van inzicht rondom het energieverbruik in- en rondom de woning. Hij of zij werkt op vrijwillige basis en komt thuis langs om de duurzaamheidsmogelijkheden te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan isoleren, zonnepanelen, warmtepompen, maar ook het gebruik van tochtstrips, led-lampen en besparende douchekoppen. De energiecoach houdt o.a. rekening met het type woning (koop of huur), de wensen van de bewoner(s) en het beschikbare budget.

Een afspraak maken

Via het Energieloket Zevenaar is het mogelijk om een afspraak met een energiecoach te maken voor een gratis huisbezoek. Op de website is het daarnaast mogelijk om antwoord te krijgen op vragen rondom energie besparen en duurzaam wonen. Woningeigenaren krijgen een overzicht van lokale en landelijke subsidies en financieringsmogelijkheden. Door de koppeling met het lokale bedrijfsleven kunnen woningeigenaren eenvoudig offertes opvragen bij aanbieders in de regio.