taxes iconStimuleringslening Toekomstbestendig wonen

Overweegt u om uw huis duurzamer, energiezuiniger of kwalitatief beter te maken? Deze investeringen kosten vaak veel geld. De provincie Gelderland en de gemeente Zevenaar vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk woningen toekomstbestendiger worden gemaakt. Daarom bieden de provincie en de gemeente u de mogelijkheid om een aantrekkelijke lening af te sluiten voor verbetering van uw huis: de Stimuleringslening Toekomstbestendig Wonen.
Let op! Geld lenen kost geld.

Wat is de Stimuleringslening Toekomstbestendig Wonen?

U woont fijn en bent tevreden met de buurt en de mensen om u heen. Het ligt dus voor de hand om hier zo lang mogelijk te blijven wonen. Zeker als u uw huis energiezuiniger kunt maken. Met de Toekomstbestendig Wonen Lening is dat mogelijk.

Om te kunnen blijven wonen in uw vertrouwde omgeving is het soms nodig uw woning aan te passen, zodat u er op latere leeftijd ook veilig kunt wonen. Bijvoorbeeld door het realiseren van een slaap- en badkamer op de begane grond of het drempelvrij maken van uw woning. Maar ook asbest verwijderen en energiebesparende maatregelen kunt u financieren met de Toekomstbestendig Wonen Lening.  

Vier soorten leningen

Er zijn vier soorten leningen mogelijk: consumptief, hypothecair, Verzilverlening en de Maatwerklening. Afhankelijk van uw leeftijd, inkomen en of er wel of geen overwaarde is van uw woning, biedt de Toekomstbestendig Wonen Lening voor bijna iedere woningeigenaar in Gelderland een financieringsoplossing. Voor elke lening geldt dat minimaal één energiemaatregel onderdeel moet zijn van de voorgenomen investeringen. Meer informatie over de verschillende vormen en mogelijkheden leest u op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

De maatregelen die voor de lening in aanmerking komen

  • Energiebesparing en -opwekking (denk aan isolatie, zonnepanelen, warmtepomp)
  • Levensloopbestendigheid (bijvoorbeeld badkamer en slaapkamer op de begane grond, betere toegankelijkheid van de woning)
  • Kwaliteitsverbetering (bijvoorbeeld een verouderde badkamer vernieuwen)
  • Funderingsherstel en asbestsanering

Door alle leningen voor het verbeteren van woningen onder één regeling aan te bieden, hoeft u geen meerdere aanvragen te doen als u uw woning wilt aanpassen. Meer informatie over de verschillende vormen en mogelijkheden leest u op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

De regeling ‘Toekomstbestendig Wonen in Gelderland’ is een initiatief van de provincie Gelderland en wordt samen met gemeenten en Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) uitgevoerd. SVn is de uitvoerder, stort de lening in een bouwdepot en betaalt rechtstreeks uit aan de aannemer/installateur. 
 

Wat is de Toekomstbestendig Wonen Lening?

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Aanvragen lening

Wilt u weten hoe u de Stimuleringslening aanvraagt? Bekijk dan de infographic op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting.

De lening is bedoeld voor de financiering van de werkelijke kosten van maatregelen zoals hierboven beschreven en voor advies- en proceskosten voor een eigen woning in de gemeente Zevenaar. U kunt minimaal € 2.500 en maximaal € 50.000 lenen, afhankelijk van de maatregel en soort lening. Bij de aanvraag om een lening hoort ook een financiële onderbouwing bijvoorbeeld met offertes of prijslijsten van materialen.

De lening komt via een bouwkrediet van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVn) tot uitbetaling. Meer informatie over de lening vindt u in de Verordening Toekomstbesteding Wonen Gelderland en over de financiële voorwaarden op de website van de SVn.

Overzicht van maatregelen

Hier vindt u de maatregelenlijst behorende bij de ‘Verordening Toekomstbestendig Wonen Gelderland, gemeente Zevenaar’ (artikel 5 lid 2).

Meer informatie over de lening vindt u in de Verordening Toekomstbesteding Wonen Gelderland en over de financiële voorwaarden op de website van de SVn. Benieuwd naar de ervaringen van inwoners? Bekijk dan het filmpje van Gerard en Marijke.