adult iconFairtrade

Gemeente Zevenaar is een Fairtrade Gemeente sinds december 2022. In onze Fairtrade gemeente zorgen inwoners, winkels, bedrijven en de gemeente samen voor meer eerlijke handel. In Nederland zijn er nu ruim 80 Fairtrade gemeenten.

Waarom Fairtrade?

Fairtrade Gemeente is een titel voor gemeenten die zich inzetten voor eerlijke handel, ofwel fairtrade. Fairtrade gemeente Zevenaar is een initiatief van de Wereldwinkel Zevenaar en de gemeente.

Doel

Nog steeds leeft ruim een miljard van alle mensen in armoede. Door eerlijke handel te drijven en eerlijke prijs te betalen voor producten, kunnen we dat stoppen. Dit willen we bereiken door de verkoop en het gebruik van fairtrade en duurzame producten onder bedrijven, instellingen en inwoners in de gemeente Zevenaar aan te moedigen. Belangrijk is dat iedereen weet dat zij eerlijke producten kan kopen en wáár die te koop zijn.

Keurmerken en labels

Een product is Fairtrade als alle partijen in het handelsproces kunnen aantonen dat zij de internationale regels van fairtrade naleven. Hieronder vindt u de logo’s die gebruikt worden om aan te tonen dat producten Fairtrade zijn.

Labels Fairtrade

Kernteam Fairtrade Gemeente

Het kernteam bestaat op dit moment uit zes leden, een afvaardiging namens de WereldWinkel Zevenaar en gemeente Zevenaar.

Gerard BroersenTeamlid
Gerda BraamhaarTeamlid
Ger BouwmanTeamlid
Lars GrimsGemeente Zevenaar

Meedoen

Inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties: iedereen kan bijdragen aan eerlijke handel. U kunt meedoen door:

  • Fairtrade koffie en thee te schenken en/of;
  • Te verduurzamen. Hierbij kunt u denken aan zonnepanelen, isolatie, vermindering van aardgas en het gebruik van papier met FSC-keurmerk en/of;
  • Biologische en lokale producten te kopen en verkopen.

Meer info is te vinden op de website van Fairtrade Gemeenten. Ondernemers en organisaties die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan Fairtrade gemeente Zevenaar, kunnen een e-mail sturen naar fairtrade_zevenaar@outlook.com.