Parkeren in Zevenaar

Tijden en tarieven

Tijden

In het centrum betaalt u op de volgende tijden:

  • Maandag t/m donderdag: 9:00 – 19:00 uur
  • Vrijdag: 9:00 – 21:00 uur
  • Zaterdag: 9.00 – 18.00 uur

Op zon- en feestdagen parkeert u gratis. Onder feestdagen verstaan we: nieuwjaarsdag, goede vrijdag, eerste en tweede paasdag, koningsdag, Hemelvaartsdag, eerste en tweede pinksterdag en eerste en tweede kerstdag.

Tarieven

Standaard

  • Per 60 minuten: € 0,90

Gereduceerd tarief: op de kaart parkeertarieven ziet u waar dit tarief geldt.

  • Per 5 uur: € 1,90
  • Per dag: € 3,80

U kunt bij de betaalautomaten vooraf betalen met contant geld of uw pinpas. Ook kunt u achteraf betalen met de Stadspas Zevenaar of via mobiel parkeren. Voor mobiel parkeren sluit u zelf een contract met een van de aanbieders, alle aanbieders zijn actief in Zevenaar.

Parkeren met stadspas

Met de Stadspas Zevenaar kunt u achteraf betalen voor het parkeren. Als u parkeert, registreert u de stadspas bij de zuil naast de betaalautomaat, zodra u vertrekt meldt u zich af. Omdat u achteraf betaald wordt alleen de werkelijk geparkeerde tijd in rekening gebracht. Let u goed op of het aanmelden goed gaat, het blijft uw eigen verantwoordelijkheid om er voor te zorgen dat dit juist gebeurt.

Voor meer informatie en het aanvragen van de Stadspas kunt u terecht op stadsparkeren.nl

Boete

Als u zonder te betalen parkeert op een plaats waar u had moeten betalen, ontvangt u een boete.

Deze bedraagt € 64,50. De parkeerboete wordt per post toegezonden.Op de boete vindt u de betalingsgegevens.

Bent u het niet eens met de boete? Dan kunt u binnen 6 weken bezwaar maken. In dat bezwaar toont u aan waarom de boete onterecht is. Voeg de originele parkeerboete en het bewijs van betaling (parkeerkaartje) toe aan het bezwaarschrift. Ook als u bezwaar maakt, moet u de boete betalen. Als de boete inderdaad onterecht is, wordt het betaalde bedrag op uw rekening teruggestort.

U kunt ook een boete krijgen voor het overtreden van de verkeersregels, bijvoorbeeld fout parkeren. De afhandeling van zo’n boete loopt via het Centraal Justitioneel Incasso Bureau (CJIB).