Openbaar vervoer

De gemeente Zevenaar is te bereiken met het openbaar vervoer. U kunt reizen per trein, bus of met de taxi. Binnen de gemeente zelf zijn er diverse vervoersmogelijkheden. Bent u van plan om met het openbaar vervoer te reizen? Op deze pagina zijn diverse tips op een rijtje gezet.

Een reis plannen met 9292

Via de online OV-routeplanner op de website 9292.nlexterne-link-icoon of in de 9292-app kunt u uitzoeken hoe u moet reizen. U voert uw vertrekpunt en plek van bestemming in en 9292 geeft aan wat de snelste route is, op welk perron u moet zijn en waar u moet overstappen. Ook krijgt u een melding bij vertraging. 

9292 kan bij het plannen rekening houden met een lichamelijke of visuele beperking. Zo kunt u reisadviezen maken met langere overstaptijd of waarbij u zo min mogelijk hoeft te lopen. Blinden en slechtzienden krijgen bij het voorlezen van het reisadvies te horen bij welke haltes een blindengeleidenlijn aanwezig is. Een instructie voor het aanzetten van deze opties vindt u op Seniorwebexterne-link-icoon.

Haltetaxi

Moet u door de bestaande dienstregeling lang wachten op uw overstap? Of moet u omreizen om op de gewenste bestemming te komen? Of rijdt er geen openbaar vervoer tussen uw start- en eindbestemming? Misschien is de HaltetaxiRRReis dan iets voor u. HaltetaxiRRReis is een deeltaxi op bestelling die van halte naar halte rijdt. Via de website van RRReisexterne-link-icoon kunt u kijken of u een haltetaxi kunt bestellen. U kunt er ook meer informatie vinden.

OV-chipkaart

De OV-chipkaartexterne-link-icoon is de betaalpas voor al het openbaar vervoer in Nederland. Weet u niet goed hoe u de OV-chipkaart moet gebruiken? Op Seniorweb vindt u uitleg over de OV-chipkaartexterne-link-icoon. Voor informatie in simpele taal kunt u kijken op Uitleg OV-chipkaart.nlexterne-link-icoon. Deze website legt uit wat de OV-chipkaart is en hoe u ermee kunt reizen. De informatie wordt ook voorgelezen.

Hulp van een OV-ambassadeur

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? Bent u onzeker omdat u lang niet meer met de bus of trein heeft gereisd? Of heeft u een speciale vraag? Dan kunt u terecht bij de OV-ambassadeursexterne-link-icoon. Bezoek vrijblijvend een inloopspreekuur, een informatiebijeenkomst of ga mee op een proefreis in klein groepsverband met leeftijdsgenoten. Meer informatie kunt u vinden op  de website van ervaarhetovexterne-link-icoon

Speciaal vervoer

  • Op ikwilvervoer.nlexterne-link-icoon vindt u alle vormen van vervoer in onze gemeente. 
  • Misschien komt u in aanmerking voor de Wmo-vervoerspas. Met deze pas kunt u met korting reizen binnen 5 zones rond uw woonadres. Deze pas is voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking.