Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Leerlingenvervoer

Goed om te weten

Stappen aanvraag

Neem voordat u het aanvraagformulier invult contact op met consulent José Kaak. Dit kan via (0316) 595 111 of via leerlingenvervoer@zevenaar.nl. Zij kijkt met u mee u of u in aanmerking komt voor leerlingenvervoer. Is dit het geval? Dan vult u het aanvraagformulier in. Deze wordt vervolgens beoordeeld. U krijgt binnen 8 weken na aanvraag te horen of uw aanvraag is goedgekeurd of afgewezen.

Advies

Kunnen wij op basis van de door u gegeven informatie geen beslissing nemen? Dan vragen wij een onafhankelijk adviesbureau om advies.

Beoordeling aanvraag

Is de aanvraag goedgekeurd? Dan wordt u aangemeld voor het leerlingenvervoer. We spreken samen met u af of u een vergoeding krijgt of vervoer zelf.

Is uw aanvraag afgewezen? Dan bellen wij u en leggen wij u uit waarom deze is afgewezen.
Het leerlingenvervoer in Zevenaar wordt verzorgd door Avan.

Aanvragen

Aanvraag indienen

  • U vraagt leerlingenvervoer online aan met uw DigiD.
    Heeft u geen DigiD of wilt u het formulier niet digitaal aanvragen, dan kunt u het aanvraagformulier afhalen bij de Servicebalie in het gemeentehuis.
  • Mogelijk moet u relevante medische informatie meesturen.
  • Vervolgens krijgt u een uitnodiging voor een onderzoek van een (onafhankelijk) medisch bureau. Dit bureau geeft (onafhankelijk) advies over de vervoersvoorziening.

Bij co-ouderschap dienen beide ouders een aanvraag in voor leerlingenvervoer. We toetsen beide aanvragen. Hierbij geldt de extra voorwaarde dat er regelmaat en structuur moet zijn in het verblijf op beide adressen.

Eigen bijdrage

Is uw inkomen € 26.100 of meer? Dan betaalt u mogelijk een eigen bijdrage.