Parkeerontheffingen

Als u ergens wilt parkeren waar dat niet mag heeft u een ontheffing nodig. Ook voor het inrijden van het autoluw gebied in het centrum van Zevenaar is een ontheffing nodig. In het 'Digitaal Loket Parkeren' kunt u zelf een ontheffing aanvragen, een kenteken wijzigen of de ontheffing opzeggen. Zo regelt u makkelijk en snel alles voor uw ontheffing.

Bewoners van het autoluw gebied

Woont u in een autoluw gebied dan kunt u een ontheffing aanvragen om het gebied in te rijden. Heeft u een parkeerplaats op eigen terrein? Dan mag u met de ontheffing ook parkeren. Deze ontheffing kost € 27,90 en is 1 jaar geldig. 

Bedrijven

Bedrijven kunnen het autoluwe gebied inrijden op maandag t/m zaterdag tussen 7.00-13.00 uur voor het laden en lossen. Is dit niet voldoende? Dan kunt u een ontheffing aanvragen om ook tussen 13.00-18.00 uur (behalve vrijdag) te laden en lossen.

Gaat u werkzaamheden uitvoeren in het autoluwe gebied waarbij het noodzakelijk is om uw voertuig bij de werkzaamheden te parkeren? Dan kunt u hiervoor een ontheffing aanvragen. 

Daarnaast is het mogelijk om een ontheffing aan te vragen voor:

  • Spoedeisende hulpverlening
  • Vervoer van bederfelijke waren
Kosten bedrijven

Kosten 2024

Geldigheid

Bedrijven laden en lossen

€ 66,95

1 jaar

Werkzaamheden

€ 44,65

1 maand

€ 27,90

1 week

Spoedeisende hulp

€ 66,95

1 jaar

Vervoer bederfelijke waren

€ 66,95

1 jaar

Wijzigen parkeerontheffing

€ 11,20

Grote voertuigen parkeren

Heeft u een grote camper, caravan of kampeerwagen (langer dan 6 meter of hoger dan 2,4 meter)? Dan mag u deze maximaal 3 dagen op de weg parkeren. Hiervoor hoeft u geen ontheffing aan te vragen. U moet dit wel aan ons doorgeven. Dit kan door het contactformulierexterne-link-icoon in te vullen. Geef de volgende informatie door:

  • Kenteken van uw camper, caravan of kampeerwagen.
  • De straat waar u het voertuig wilt parkeren.
  • Datum en tijd waarop u het voertuig wilt parkeren.
  • Waarom u uw voertuig op de weg wilt parkeren.