adult iconKrachtlokaal

Het Krachtlokaal is de plek voor alle inwoners van de gemeente Zevenaar die zelf aan de slag willen met een idee om de Zevenaarse wijken en dorpen nog aantrekkelijker, vriendelijker, duurzamer en interessanter te maken. Hier worden mensen met goede ideeën gekoppeld aan mensen die kunnen helpen en mede mogelijk maken.

Hoe werkt het?

Heeft u een leuk idee of initiatief voor uw buurt? We horen het graag en maken dan een afspraak met u. Tijdens deze afspraak maken we kennis, horen we graag uw motivatie en wie de mede-indieners zijn. We bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

Als we weten of en wat we kunnen betekenen, komen we in actie. Door te doen wat nodig is. We verbinden u bijvoorbeeld met mensen die u verder kunnen helpen. Of zorgen ervoor dat uw idee of initiatief online en offline de aandacht krijgt die het verdient. Ook kunnen we voor materialen zorgen of maximaal 2500 euro aan DoeDuiten.
 

Krachtlokaal

Gratis uitleen van materialen

Wilt u uw straat/wijk opknappen? Of is er een buurtfeest? Wij helpen als gemeente graag mee door verschillende soorten materialen gratis uit te lenen:

  • 2 grote partytenten (4x4 meter)
  • 3 kleine partytenten (3x3 meter)
  • 4 statafels
  • 3 groen- aanhangwagens (met onderhoudsmaterialen zoals een kruiwagens, snoeischaren, bezems, hesjes, pionnen enz.)
  • 1 pannaveld (ongeveer 6 m x 7 m, hoogte 50 cm)

U kunt de materialen via onderstaand formulier aanvragen. U leest daar alle praktische informatie en ‘spelregels’.

Contactpersonen Dorpen en Wijken

We hebben in de gemeente twee contactpersonen voor de dorpen en wijken: Leny en Yoeri. Zij zijn allebei veel op pad om te horen wat er leeft en speelt binnen de dorpen en wijken. Ook zijn zij de kartrekkers van Krachtlokaal.

Wilt u in contact komen met Leny of Yoeri om te sparren over een onderwerp of om een vraag te stellen? Bel dan naar 0316 - 595 111 of mail naar dorpscontact@zevenaar.nl.

Betrokken partijen

Bij het Krachtlokaal zijn de gemeente Zevenaar, Baston WonenCaleidoz en Politie Gelderland-Midden betrokken.