Ceremonie en trouwlocaties

Het ene stel wil trouwen/partnerschap registreren met alles er op en er aan. Het andere bruidspaar wil graag een eenvoudige ceremonie of juist helemaal geen ceremonie. Alles kan in de gemeente Zevenaar, want wij kennen drie mogelijkheden om een huwelijk te voltrekken of partnerschap te registeren: uitgebreid, eenvoudig en gratis.

Ceremonie

Uitgebreide ceremonie

Als u voor een uitgebreide ceremonie kiest, dan trouwt u of registreert u een partnerschap in de patio van het gemeentehuis of u kiest uw eigen locatie. U kunt een voorkeur opgeven voor een trouwambtenaar. Met de trouwambtenaar bespreekt u uw wensen voor de toespraak. Er zijn mogelijkheden voor een eigen invulling van de ceremonie. De trouwambtenaar maakt een afspraak met u om dit te bespreken. De ceremonie duurt maximaal 45 minuten. U kunt trouwen of een partnerschap registreren met een uitgebreide ceremonie op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 – 17.00 uur, op zaterdag van 9.30 tot 18.00 uur. Wilt u buiten deze tijden trouwen of partnerschap registreren? Dat kan als u trouwt of partnerschap registreert op andere locatie dan het gemeentehuis. Overleg hiervoor met de trouwambtenaar.

Eenvoudige ceremonie

Op maandag t/m donderdag tussen 8.30-17.00 uur bieden wij de mogelijkheid voor een eenvoudige ceremonie. Deze vindt plaats in de patio van het gemeentehuis. Wij wijzen een trouwambtenaar aan u toe. De trouwambtenaar stuurt u vooraf een mail met vragen over u beiden. De trouwambtenaar houdt  een korte toespraak. Daarna geeft u elkaar het  ja-woord en wisselt u de ringen uit. Deze ceremonie duurt maximaal 20 minuten.

Gratis ceremonie

Elke woensdag om 9.00 en 9.30 uur kunt u uw huwelijk of geregistreerd partnerschap gratis laten sluiten. Dit is alleen mogelijk als in ieder geval één van de partners in de gemeente Zevenaar woont. Deze ceremonie vindt plaats in een vergaderkamer in het gemeentehuis. Wij wijzen een trouwambtenaar aan u toe. Er is voor de ceremonie geen contact met de trouwambtenaar. U kunt maximaal 6 gasten meenemen, dit is inclusief de getuigen. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten.

Locatie

Trouwlocatie

In de gemeente Zevenaar kunt u trouwen of partnerschap registreren waar u maar wilt.

Trouwen in het gemeentehuis

U kunt trouwen of een partnerschap registeren in de patio van het gemeentehuis in de Turmac Cultuurfabriek. Door het glazen dak is dit een mooie lichte ruimte. U bent van harte welkom om de patio te bezichtigen.

Kiest u voor een gratis ceremonie, dan trouwt u of registreert u een partnerschap in een vergaderkamer in de Turmac Cultuurfabriek.

Er zijn geen huisdieren toegestaan in de Turmac Cultuurfabriek. Hulphonden zijn wel welkom. Er mag niet gestrooid worden met bloemblaadjes, rijst, confetti en dergelijken.

Zelf een locatie kiezen

Kiest u voor een uitgebreide ceremonie, dan kunt u ook kiezen voor een andere locatie in de gemeente. In een horecagelegenheid, de voetbalkantine, bij u thuis… Waar u maar wilt, zolang de locatie maar voldoet aan de voorwaarden. Regel uw locatie voordat u melding van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap bij ons maakt.

Trouwen in de patio in de Turmac Cultuurfabriek

Kosten

Uitgebreide ceremonie

GemeentehuisAndere locatie
Maandag t/m vrijdag    € 368,60€ 311,80
Zaterdag€ 674,75€ 425,30

Eenvoudige ceremonie

Een eenvoudige ceremonie kost € 158,75.

Extra kosten

Wilt u een trouw-of partnerschapsboekje? Dit kost € 25,85. Voor het trouw- of partnerschapsboekje kunt u kiezen uit twee verschillende lettertypes. Een benoeming van een trouwambtenaar van een andere gemeente kost € 57,55.

Kosten wijzigen of annuleren

Voor het wijzigen of annuleren van uw huwelijk of geregistreerd partnerschap worden mogelijk kosten in rekening gebracht. 

Uitgebreide ceremonieEenvoudige ceremonieGratis ceremonie
Annulering binnen 1 maand voorafgaand aan de gereserveerde datum€ 132€ 87,95
Annulering 1 tot 3 maanden voorafgaand aan de gereserveerde datum€ 44€ 44
Wijziging van de datum na inlevering de melding voornemen€ 44€ 44€ 44
Annulering na inlevering de melding voornemen€ 44