Aan de slag voor dorp/wijk

Heeft u een leuk idee of initiatief voor uw buurt? We horen het graag en bekijken wat we voor u kunnen betekenen. We verbinden u bijvoorbeeld met mensen die u verder kunnen helpen. Ook bieden wij de mogelijkheid om gratis materialen te lenen.

Zevenaar Doet

Heeft u geld, vrijwilligers of materialen nodig voor een initiatief om uw buurt leuker, leefbaarder en/of duurzamer te maken? Neem dan eens een kijkje op het platform Zevenaar Doetexterne-link-icoon. Via Zevenaar Doet kunnen inwoners geld ophalen voor hun idee, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun plan uit te kunnen voeren. Denk bijvoorbeeld aan een sportmiddag met de kinderen uit de buurt of de aanleg van een insectentuin in de wijk. Zevenaar Doet is de opvolger van DoeDuiten, waarmee de gemeente eerder werkte.

Dorpsbelangenorganisaties

De Zevenaarse dorpen hebben eigen dorpsbelangenorganisaties. Deze organisaties zijn een klankbord voor inwoners. De dorpsbelangenorganisaties vertegenwoordigen niet de gemeente, maar werken nauw samen met de gemeente als het gaat om de leefbaarheid van het dorp. Heeft u een goed plan voor uw straat of dorp of is er een probleem dat maar niet tot een oplossing komt? Neem dan contact op met uw dorpsbelangenorganisatie of met de contactpersonen dorpen en wijken van de gemeente Zevenaar.

Overzicht dorpsraden

Contactpersonen Dorpen en Wijken

We hebben in de gemeente twee contactpersonen voor de dorpen en wijken: Leny en Yoeri. Zij zijn allebei veel op pad om te horen wat er leeft en speelt binnen de dorpen en wijken. Ook zijn zij de kartrekkers van Zevenaar Doet.

Wilt u in contact komen met Leny of Yoeri om te sparren over een onderwerp of om een vraag te stellen? Bel dan naar (0316) 595 111 of mail naar dorpscontact@zevenaar.nl.

Gratis uitleen van materialen

Wilt u uw straat/wijk opknappen? Of is er een buurtfeest? Wij helpen als gemeente graag mee door verschillende soorten materialen gratis uit te lenen:

  • 2 grote partytenten (4x4 meter)
  • 3 kleine partytenten (3x3 meter)
  • 4 statafels
  • 3 groen- aanhangwagens (met onderhoudsmaterialen zoals een kruiwagens, snoeischaren, bezems, hesjes, pionnen enz.)
  • 1 pannaveld (ongeveer 6 m x 7 m, hoogte 50 cm)

U kunt de materialen via onderstaand formulier aanvragen. U leest daar alle praktische informatie en ‘spelregels’.