Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Verstopping riool

Riool verstopt? Als de rioolverstopping op uw eigen terrein is, schakel dan zelf een bedrijf in. Zit de verstopping in de gemeentegrond? Meld het direct bij de gemeente, de verstopping wordt dan opgelost.

Meteen melden via Fixi

Spoed melding buiten openingstijden?
Bel dan (0316) 595 111

Goed om te weten

Onderzoek eerst waar de oorzaak van de verstopping zit. Hiervoor moet de eigenaar de controleput (laten) opgraven. Deze controleput vindt u meestal op de grens van uw terrein, ongeveer 60 centimeter onder de grond. U kunt bij de gemeente een tekening opvragen van de locatie van de put.

Staat er geen water in de controleput? Laat dan vanuit uw woning water wegstromen, zet bijvoorbeeld een kraan open.

  • Als het water niet bij de controleput komt, zit de verstopping in uw eigen deel van de riolering. Bel een bedrijf dat uw riool kan ontstoppen. U betaalt zelf de kosten.
  • Als er water in de controleput blijft staan, is het gemeentedeel verstopt. Meld dit online bij de gemeente (button melden). Buiten kantooruren belt u (0316) 595 111.

Voor het ontstoppen brengt de gemeente een tarief in rekening. Bij ontstoppingen in de avonduren, weekeindend en op feestdagen wordt een toeslag in rekening gebracht.

Als de verstopping het gevolg is van een mankement aan het gemeenteriool, zijn geen kosten verschuldigd. In dat geval kunt u de rekening van het ontstoppingsbedrijf bij de gemeente declareren.

Wanneer u uw riool laat doorspuiten vanaf uw toiletpot, is het onduidelijk waar de verstopping precies zat. De verstopping wordt immers weggespoten. Als u deze manier van ontstoppen toepast, zijn de kosten altijd voor uw eigen rekening.

Melden buiten openingstijden

U kunt nog steeds uw meldingen doorgegeven via Fixi (app of website). Deze wordt de volgende werkdag opgepakt.

Als er zich echter een calamiteit voordoet kunt u onze Storingsdienst ook telefonisch bereiken.
Denkt u hierbij aan een oliespoor op de weg, een storing aan een drukgemaal (rode lamp), een loshangende tak in een boom of een andere gevaarlijke situatie.

Wilt u ’s avonds of in het weekend een melding doorgeven die direct opgelost moet worden?
Bel dan (0316) 595 111.
Alvast hartelijk dank.

Kosten

Is het riool bij u verstopt? Dan moet u of de gemeente de verstopping oplossen. Dit hangt af van de plek waar de verstopping veroorzaakt is:

  • Ligt de oorzaak op gemeentegrond? De gemeente moet het oplossen en betaalt de kosten.
  • Ligt de oorzaak op uw eigen grond? U moet het oplossen en betaalt zelf.