Kies een betrouwbaar ontstoppingsbedrijf

Sommige bedrijven met spoedservice maken misbruik van uw noodsituatie. Let dus goed op als u een bedrijf zoekt. Voorkom slechte reparaties en hoge kosten (tot duizenden euro’s). Dit soort bedrijven beweren ook weleens dat u de kosten achteraf kunt declareren bij de gemeente als het probleem op gemeentegrond ligt. Dit is niet juist.

Tips

  • Check of uw opstal- of inboedelverzekering het verhelpen van de ontstopping dekt. De verzekering helpt u soms om een bedrijf te zoeken. Of zij sturen zelf iemand die de schade bekijkt en herstelt.
  • Zoekt u op internet naar een bedrijf, bijvoorbeeld via een zoekmachine? Onbetrouwbare spoeddiensten maken veel gebruik van advertenties bovenaan de zoekresultaten. Zoek iets verder bij de resultaten die geen advertentie zijn.
  • Zoek het bedrijf op in het handelsregister van de Kamer van Koophandelexterne-link-icoon. Vergelijk deze gegevens met de gegevens op de website van het bedrijf. Zijn de gegevens anders? Of staan er geen adresgegevens op de website? Dan gaat het mogelijk om een onbetrouwbaar bedrijf.
  • Bekijk klachtensites, zoals www.klacht.nlexterne-link-icoonwww.klachtenkompas.nlexterne-link-icoon of www.trustpilot.nlexterne-link-icoon. Bekijk altijd meerdere reviews en klachtensites, want soms zijn reviews nep.
  • Maak vooraf afspraken over de werkzaamheden en het bedrag. Vraag om een bevestiging van de kosten per e-mail, sms of op schrift. Dan kunt u het bedrijf later daaraan houden.
  • Moet u een handtekening zetten als het bedrijf bij u thuis is? Zet uw handtekening nooit zomaar. Alle afspraken en de kosten daarvan moeten duidelijk erop staan. Is het formulier niet helemaal ingevuld? Zet dan geen handtekening. Wil het bedrijf niet starten voordat u tekent? Stuur het bedrijf dan weg.