Melding openbare ruimte

Ervaart u ongemakken en ergernissen in uw woon- of leefomgeving? Denk bijvoorbeeld aan losliggende stoeptegels, rondslingerend afval, overhangend groen, parkeeroverlast of andere meldingen voor handhaving. Maak een melding openbare ruimte via Fixi. Ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.
Spoedmelding buiten openingstijden? Bel dan (0316) 595 111 en kies 1 in het keuzemenu.

Wat kunt u melden

U kunt problemen bij u in de buurt aan ons melden, zoals:

  • kapot wegdek of losliggende stoeptegel
  • kapot verkeerslicht 
  • parkeeroverlast
  • rondslingerend afval (zwerfvuil)
  • kapot verkeersbord of -paaltje
  • geluidsoverlast (overlast door bedrijven meldt u bij de ODRAexterne-link-icoon)
  • verstopt riool in de grond van de gemeente
  • achterstallig onderhoud van struiken, bomen en ander openbaar groen
  • overhangende of losse takken en uitstekende wortels
  • hondenpoep

Ziet u een kapotte lantaarnpaal? Meld deze direct in het lichtmastensysteemexterne-link-icoon.

Hoe kunt u melden

Via de Fixi app

U kunt de Fixi app downloaden voor uw mobiel. U hoeft dan maar één keer uw persoonlijke gegevens op te geven. Daarna kunt u eenvoudig en snel meldingen doen en foto’s van de situatie meesturen. U ziet in de Fixi app ook in één oogopslag alle meldingen bij u in de buurt. Via de app kunt u de status van uw melding in de gaten houden en kunt u reageren op uw melding, ook nadat deze is afgehandeld door de gemeente. De Fixi app is te downloaden via de Appstoreexterne-link-icoon of de Google Playstoreexterne-link-icoon.

Via de website Fixi

U kunt de melding direct online meldenexterne-link-icoon via de website Fixi. Vul in elk geval uw e-mailadres in, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de voortgang van uw melding. Vul ook uw telefoonnummer in zodat we snel contact kunnen zoeken als we nog vragen hebben. Uw gegevens zijn uiteraard niet openbaar. Deze gebruiken we alleen voor de afhandeling.

Telefonisch

U kunt een melding ook telefonisch doorgeven via (0316) 595 111. Wij zetten uw melding in Fixi. Als u uw mailadres doorgeeft wordt u ook vanuit Fixi op de hoogte gehouden van de voortgang van uw melding.

Behandeling van uw melding

Is er sprake van direct gevaar, dan wordt uw melding meteen opgepakt. Is er geen gevaar, dan wordt uw melding ingepland. De melding wordt dan niet direct opgepakt. De planning wordt aan u doorgegeven. Controles op het gebied van toezicht/ handhaving worden meestal binnen openingstijden uitgevoerd. 

Melden buiten openingstijden

U kunt ook buiten openingstijden nog steeds uw melding doorgegeven via Fixi (app of website). Tijdens openingstijden wordt uw melding vervolgens ingepland. 

Is er een noodsituatie? Dan kunt kunt u onze storingsdienst ook 's avonds of in het weekend telefonisch bereiken via (0316) 595 111. Denkt u hierbij aan een oliespoor op de weg, een storing aan een drukgemaal (rode lamp), een loshangende tak in een boom of een andere gevaarlijke situatie.