Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Ongedierte

Heeft u last van muizen, ratten, wespen, of ander ongedierte?

Goed om te weten

Overlast van ongedierte zoals mieren, slakken en bladluizen kunt u zelf bestrijden.

Muizen en ratten

Heeft u last van muizen, ratten, of ander ongedierte? Neem contact op met een deskundige ongediertebestrijder. Alleen als de volksgezondheid of veiligheid in gevaar komt, kunt u contact opnemen met de gemeente, telefoon (0316) 595 111.

Eikenprocessierups

De eikenprocessierups komt voor in Zevenaar. De gemeente bestrijdt de rupsen alleen op openbaar terrein. Wij ontvangen graag meldingen van locaties waar de dieren zich bevinden. Particulieren kunnen terecht bij hoveniers of andere marktpartijen.

Steenmarters of vleermuizen

Steenmarters en vleermuizen zijn beschermde dieren. Heeft u last van een steenmarter of vleermuis neem contact op met de gemeente voor advies (0316) 595 111.

Wespen

Bestrijd wespen niet zelf. Er zijn gediplomeerde ongediertebestrijders die dit op een veilige manier doen. Hier zijn kosten aan verbonden. Heeft u een huurwoning, neem dan contact op met de verhuurder, mogelijk bestrijden zij het ongedierte.

Bladluis

Bladluizen scheiden honingdauw af. Deze honingdauw vormt een plakkerige laag op alles dat zich onder de bomen bevind: verharding, tuinmeubels en auto's. De honingdauw verdwijnt vaak weer na een regenbui of een wasbeurt met warm water.