Onderscheidingen

We kunnen als samenleving niet zonder mensen die zich belangeloos inzetten voor de medemens, hun club/vereniging, dier/natuur of het goede doel. Wij zijn dan ook trots op inwoners die bijzondere prestaties neerzetten. Dat geldt natuurlijk ook voor bijzondere prestaties op het gebied van sport. Er zijn verschillende onderscheidingen om inwoners die een bijzondere prestatie leveren in het zonnetje te zetten.

Koninklijke onderscheidingen

Koninklijke onderscheiding

Kent u iemand uit gemeente Zevenaar die een Koninklijke onderscheiding (lintje) verdient? U kunt via ons een lintje voor deze persoon aanvragen. Het lintje is een erkenning voor iemand die – minimaal 15 jaar - iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Meer weten? Kijk voor alle info op de pagina Koninklijke onderscheiding.

Gemeentelijke onderscheidingen

Jeugdlintje

Het jeugdlintje is een jaarlijkse onderscheiding voor jonge Zevenaarse inwoners die zich belangeloos inzetten voor een ander, of helpen Zevenaar mooier te maken. Iedereen mag een jongere voordragen voor een jeugdlintje

Vrijwilligersprijs Zevenaar

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. Ieder jaar komt een comité van inwoners bij elkaar om de vrijwilliger van het jaar te scouten en te selecteren. Wilt u iemand tippen voor de Vrijwilligersprijs? Er gelden dan een aantal voorwaarden:

  • De prijs wordt alleen uitgereikt aan een persoon, niet aan een groep.
  • De inwoner doet vrijwilligerswerk op het gebied van kunst, cultuur, zorg, welzijn en/of sport.
  • Inwoners die al een lintje of in het verleden de Jan Berensprijs hebben gekregen, vallen af.
  • De inwoner wordt niet betaald voor zijn vrijwilligerswerk door de instelling/vereniging.
  • De inwoner woont in de gemeente Zevenaar.

Iemand tippen kan via dit formulierexterne-link-icoon. Burgemeester Lucien van Riswijk reikt de prijs uit tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente.

Van Bastelaarprijs

De van Bastelaarprijs wordt om de twee jaar uitgereikt. Deze prijs is vernoemd naar de voormalig burgemeester van Zevenaar en gaat altijd naar een persoon of instelling die zich heeft ingezet voor het culturele leven in de gemeente Zevenaar. Wilt u de organisatie van de Van Bastelaarprijs tippen? Mail dan naar hentenaarg@kpnmail.nl.

Waardering bijzondere prestaties

Bent u of kent u iemand een uitzonderlijke prestatie geleverd heeft op gebied van kunst, cultuur of sport? Of viert u bijvoorbeeld als vereniging of club een jubileum zoals een 10-, 25-, 50-, 100-jarig bestaan? Dan horen we dit graag!

Liemerse Sportprijs

De Liemerse Sportprijs zet de Sportman, Sportvrouw, Coach, Aangepaste sporter, Sporttalent en Sportteam van het jaar in de spotlights. De Liemerse Sportprijs is een initiatief van de commissie Liemerse Sportprijs in samenwerking met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. Meer weten? Kijk voor meer info op de website Liemerse Sportprijsexterne-link-icoon.