Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Koninklijke onderscheiding

Kent u iemand uit Zevenaar die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt hem of haar voordragen via de gemeente. Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die – minimaal 15 jaar - iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport, wetenschap of in zijn reguliere werk. Houd er rekening mee dat hij of zij recent nog als vrijwilliger actief moet zijn geweest.

Voor meer informatie kijkt u op de website lintjes.nl

Wilt u voor iemand uit Zevenaar een lintje aanvragen?

  • Verzamel alle informatie die nodig is. Kijk daarvoor op lintjes.nl
  • Vul het voorstelformulier op de website Lintjes.nl in
  • Dien het verzoek in bij de burgemeester

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de secretaresse van de burgmeester via (0316) 595 111 . Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Zij kan ook voor u controleren of uw aanvraag compleet is.

Dien het voorstel op tijd in

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om op tijd in actie te komen.

  • Voordragen van een kandidaat kan het hele jaar. Doe dit minimaal 6 maanden voor de datum waarop de uitreiking plaats moet vinden.
  • Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding voor de zogenaamde ‘Lintjesregen’ voor Koningsdag? Dien uw voorstel dan vóór 1 juli in het jaar daarvoor in.