Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Koninklijke onderscheiding

Kent u iemand uit Zevenaar die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt hem of haar voordragen via de gemeente. Een Koninklijke onderscheiding is een erkenning voor iemand die iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport, wetenschap of in zijn reguliere werk. Houd er dan rekening mee dat hij of zij recent nog als vrijwilliger actief moet zijn geweest.

Voor meer informatie kijkt u op de website lintjes.nl. Daar vindt u ook het voorstelformulier dat u digitaal kunt invullen.

Wilt u voor iemand uit Zevenaar een lintje aanvragen?

  • Verzamel alle informatie die nodig is. Kijk daarvoor op lintjes.nl
  • Vul het voorstelformulier op de website Lintjes in
  • Dien het verzoek in bij de burgemeester

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de gemeente: (0316) 595 111. Wij kunnen u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. We kunnen ook voor u controleren of uw aanvraag compleet is

Wanneer?

  • U kunt helaas geen aanvragen meer indienen voor onderscheidingen op Koningsdag 2020. Aanvragen voor onderscheidingen voor Koningsdag 2021 moeten uiterlijk op 1 juli 2020 ingediend zijn.