voluntary-benefits iconKoninklijke onderscheiding

Kent u iemand uit gemeente Zevenaar die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt een lintje voor deze persoon aanvragen via de gemeente. Een Koninklijke onderscheiding wordt ook wel een lintje genoemd. Het is een erkenning voor iemand die – minimaal 15 jaar - iets bijzonders heeft gedaan voor de samenleving. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of een uitzonderlijke prestatie in sport, wetenschap of werk. Houd er rekening mee dat deze persoon recent nog als vrijwilliger actief moet zijn geweest.

Lintje aanvragen voor iemand uit gemeente Zevenaar

  • Verzamel alle informatie die nodig is. Kijk daarvoor op lintjes.nl.
  • Vul het voorstelformulier op de website lintjes.nl in.
  • Stuur het voorstelformulier naar  de burgemeester.

Heeft u vragen? Neem dan contact op met de secretaresse van de burgmeester via (0316) 595 111 . Zij kan u in grote lijnen vertellen of de inzet en/of prestaties inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Zij kan ook voor u controleren of uw aanvraag compleet is.

Stuur het voorstel op tijd in

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om op tijd in actie te komen.

  • U kunt het hele jaar een lintje voor iemand aanvragen.  Doe dit minimaal 6 maanden voor de datum waarop de uitreiking plaats moet vinden.
  • Wilt u een Koninklijke onderscheiding voor iemand aanvragen voor  de zogenaamde ‘Lintjesregen’ voor Koningsdag? Stuur uw voorstel dan vóór 1 juli in het jaar daarvoor in.
Lintjesregen gemeente Zevenaar