search-home iconBedrijf starten of vestigen

Bent u ondernemer en wilt u zich in de gemeente Zevenaar vestigen? Zoekt u een bedrijfslocatie of wilt u een kavel kopen voor nieuwbouw van uw bedrijf in de gemeente? Of wilt u een eigen bedrijf starten? Zevenaar biedt veel mogelijkheden.

Starten

U wilt een bedrijf starten, maar wat voor bedrijf? Bij de start van een bedrijf komt veel kijken. Wat gaat u maken of verkopen en welke diensten gaat u leveren? Misschien heeft u wel een startkapitaal of startersuitkering nodig.

Op de website Ondernemersplein is veel informatie te vinden over een stappenplan om uw eigen bedrijf te starten. Een top 10:

  1. Onderzoek uw mogelijkheden en test uw kwaliteiten
  2. Verken de markt en bepaal uw strategie
  3. Maak een financieel plan en kijk of u financiering nodig heeft
  4. Bedenk uw bedrijfsnaam
  5. Kies een rechtsvorm
  6. Zorg dat uw administratie voldoet aan de eisen
  7. Stel algemene voorwaarden op en kijk welke bedrijfsverzekeringen u nodig heeft
  8. Controleer of uw bedrijf aan alle eisen voldoet
  9. Schrijf uw bedrijf in bij de KvK en regel de aanmelding bij de Belastingdienst
  10. Ga op zoek naar klanten en maak plannen voor de toekomst

Conceptaanvraag

U bent ondernemer en wil weten wat de kansen en mogelijkheden voor uw bedrijf zijn. Heeft u een vergunning nodig? Of bent u benieuwd met welke regels u rekening moet houden? Doe een conceptaanvraag. 

Op Omgevingsloket online kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van een conceptaanvraag omgevingsvergunning (vooroverleg). Dit doet u door op 'Contact met bevoegd gezag' te klikken en vervolgens op 'Aanvraag openstellen'. Bij 'Opmerking' geeft u aan dat u de conceptaanvraag openstelt voor vooroverleg. Wilt u een conceptaanvraag indienen? Lees dan eerst de indieningsvereisten.

Vragen over vestigen, bouwen en milieu

Als ondernemer loopt u geregeld tegen allerlei vragen aan. Van regels tot de vraag welke vergunningen u nodig heeft. De vragen kunnen betrekking hebben op vergunningen, bestemmingsplannen, monumenten of verkeer en parkeren. Voorbeelden van vergunningen zijn Algemene Plaatselijke Verordening, bouw-, riool-, kap-, aanleg-, inrit-, sloop-,  reclame- en milieuvergunningen.

Heeft u een vraag? Neem contact op met team Vergunningen van de gemeente Zevenaar via (0316) 595 111. Een e-mail sturen is ook mogelijk: vergunningen@zevenaar.nl.