Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Afval aanbiedplaatsen

Afval aanbiedplaatsen

Op dit moment biedt u uw afvalcontainer of plastic zak aan in de buurt van uw woning. Wij gaan werken met verzamelplekken voor het aanbieden van afval.

Waarom aanbiedplaatsen?

Aanbiedplaatsen zijn verzamelplekken waar een aantal huishoudens de afvalcontainer of plastic zak op de ophaaldag plaatst. Op deze manier hoeft de inzamelwagen niet voor elke container apart te stoppen en weer op te trekken. Dat werkt efficiënter en is ook beter voor het milieu. In de meeste kernen van de gemeente Zevenaar werken wij al op deze manier.

Waar zijn de aanbiedplaatsen?

Op de kaart van uw dorp kunt u de aanbiedplaatsen zien. Bij het aanwijzen van de aanbiedplaatsen hebben wij rekening gehouden met: bereikbaarheid, loopafstand, verkeersveiligheid en de bestaande situatie. Daarnaast is geprobeerd om op plaatsen waar al aanbiedplaatsen in gebruik zijn, deze te behouden. U mag zelf kiezen op welke aanbiedplaats u uw afvalcontainer of plastic zak aanbiedt.

Vanaf wanneer kan ik de aanbiedplaats gebruiken?

In november bekijken we de binnengekomen reacties. Op basis van de reacties worden sommige aanbiedplaatsen aangepast. Als de aanbiedplaatsen definitief zijn, ontvangt u hierover een brief. Daarna worden tegels geplaatst zodat de aanbiedplaatsen ook op straat zichtbaar zijn. Waarschijnlijk kunnen de aanbiedplaatsen vanaf januari 2021 gebruikt worden, dit leest u ook in de brief.