Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Zakenpaspoort

Reist u veel? En heeft u meer ruimte in uw paspoort nodig voor douanestempels en visa? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U maakt daarvoor online een afspraak.

Goed om te weten

Paspoort snel nodig

Heeft u het zakenpaspoort snel nodig? Maak een afspraak voor een spoedaanvraag. Als u het zakenpaspoort voor 12.30 uur aanvraagt, kunt u het document de volgende werkdag afhalen. Aan een spoedaanvraag zijn extra kosten verbonden.

Kwijt of gestolen

Is uw tweede paspoort kwijt of gestolen? Dan vult u bij de gemeente een formulier in om verlies of diefstal te melden. U hoeft niet naar de politie voor een proces-verbaal. In geval van diefstal of misdrijf wordt wel aangeraden aangifte te doen bij de politie.
U kunt de vermissing ook digitaal doorgeven via de verklaring van vermissing.

Afhalen

Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen. Voor afhalen hoeft u geen afspraak te maken, dat kan t​ijdens de openingstijden.

Visum

Gaat u naar het buitenland? En wilt u weten of u een visum nodig heeft? De Rijksoverheid geeft hierover meer informatie. Een visum kunt u aanvragen op visum.nl.

Geldigheid

Overzicht geldigheid paspoort
Zakenpaspoort Geldig
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder 10 jaar

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u heeft. Ook als ze zijn verlopen
  • Een goedgelijkende pasfoto van maximaal 6 maanden oud die voldoet aan de eisen
  • Bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Overzicht tarieven zakenpaspoort
Zakenpaspoort Tarief 2021
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder € 74,75
Zakenpaspoort, met spoedaanvraag € 125,65