Zaterdag 4 april en zondag 5 april vindt noodzakelijk onderhoud plaats aan systemen van de gemeente. Tijdens dit onderhoud is het indienen van een aanvraag met DigiD, eHerkenning en het maken van een afspraak met de gemeente niet mogelijk.

Onze excuses voor het ongemak.

Zakenpaspoort

Reist u veel? En heeft u meer ruimte in uw paspoort nodig voor douanestempels en visa? Dan kunt u een zakenpaspoort aanvragen. Dit paspoort is dikker dan een gewoon paspoort, namelijk 66 pagina's in plaats van 34 pagina's. Een zakenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U maakt daarvoor online een afspraak.

Goed om te weten

Paspoort snel nodig

Heeft u het zakenpaspoort snel nodig? Maak een afspraak voor een spoedaanvraag. Als u het zakenpaspoort voor 12.30 uur aanvraagt, kunt u het document de volgende werkdag afhalen. Aan een spoedaanvraag zijn extra kosten verbonden.

Kwijt of gestolen

Is uw tweede paspoort kwijt of gestolen? Dan vult u bij de gemeente een formulier in om verlies of diefstal te melden. U hoeft niet naar de politie voor een proces-verbaal. In geval van diefstal of misdrijf wordt wel aangeraden aangifte te doen bij de politie.
U kunt de vermissing ook digitaal doorgeven via de verklaring van vermissing.

Afhalen

Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen. Voor afhalen hoeft u geen afspraak te maken, dat kan t​ijdens de openingstijden.

Visum

Gaat u naar het buitenland? En wilt u weten of u een visum nodig heeft? De Rijksoverheid geeft hierover meer informatie. Een visum kunt u aanvragen op visum.nl.

Geldigheid

Overzicht geldigheid paspoort
Zakenpaspoort Geldig
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder 10 jaar

Meenemen

  • Alle paspoorten en ID-kaarten die u heeft. Ook als ze zijn verlopen
  • Een goedgelijkende pasfoto van maximaal 6 maanden oud die voldoet aan de eisen
  • Bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag

Kosten

Overzicht tarieven zakenpaspoort
Zakenpaspoort Tarief 2020
Zakenpaspoort voor volwassenen van 18 jaar en ouder € 73,23
Zakenpaspoort, met spoedaanvraag € 123,09