Start herinrichting parkeerterrein Didamsestraat Zevenaar

27 maart 2024
Algemeen nieuws

Het parkeerterrein aan de Didamsestraat in Zevenaar gaan we aanpassen. Hierdoor ontstaat een goede en veilige verbinding van de fietsstraat naar het winkelgebied. Ook wordt het parkeerterrein overzichtelijker voor automobilisten. Vanaf 2 april 2024 gaan de werkzaamheden van start. Het parkeerterrein is vanaf dan volledig afgesloten.

Planning

Om de herinrichting mogelijk te maken gaan verschillende partijen de komende periode op en rond het terrein aan de slag. Vanaf dinsdag 2 april (na het paasweekend) start A. Hak met werkzaamheden aan de ondergrondse infrastructuur. Dit doen zij in opdracht van Vitens. Zij zorgen voor het vernieuwen van de oude waterleiding. Tegelijk met de werkzaamheden aan de waterleiding start Schagen Infra, in opdracht van de gemeente Zevenaar, met de nieuwe inrichting van het parkeerterrein. Het parkeerterrein is daarom vanaf 2 april niet meer te bereiken voor automobilisten. 

PeriodeWerkzaamheden  Uitvoering  
2 april – 19 april 2024Aanleg nieuwe waterleiding en het verwijderen van de oude leiding. Hak en Vitens
2 april – 14 juni 2024Herinrichting parkeerterrein Schagen Infra 

Werkzaamheden parkeerterrein

Tijdens de werkzaamheden wordt een omleiding van en naar het centrum ingesteld. Het parkeerterrein is van april tot en met juni niet begaanbaar. Voetgangers en fietser (moeten afstappen) kunnen de Didamsestraat (centrum) bereiken via tijdelijke maatregelen. De werkzaamheden worden tussen 7.00 en 16.00 uur uitgevoerd en kunnen enige (geluid)hinder geven. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Tijdelijk minder parkeerplekken centrum 

Vanwege de herinrichting van het parkeerterrein zijn er tijdelijk minder parkeerplekken voor bezoekers van het centrum beschikbaar. We verwachten hierdoor meer parkeerdruk in andere delen van en rond het centrumgebied. Dit kunnen we helaas niet voorkomen. Wel hopen we dat inwoners en bezoekers bij mooi (lente)weer zoveel mogelijk met de fiets naar het centrum komen.