Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Kindpakket

Alle kinderen moeten de mogelijkheid hebben om mee te doen op school, bij de sportvereniging en buitenschoolse activiteiten, los van de financiële omstandigheden van het gezin waar het kind in opgroeit. Daarom heeft de gemeente Zevenaar het Kindpakket.

Goed om te weten

Het Kindpakket bestaat uit minimaregelingen voor kinderen die opgroeien in een gezin met een krappe beurs, met een inkomensgrens van 120% van het bijstandsniveau. Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen in Zevenaar de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Kindpakket aanvragen

Wilt u regelingen uit het Kindpakket aanvragen? Dit kan via onderstaand aanvraagformulier.

pdf Aanvraagformulier Kindpakket 2022 (PDF, 1.22 MB)

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het Kindpakket? Neem dan telefonisch contact op met de gemeente Zevenaar via (0316) 595 111.

Regelingen

De volgende regelingen vallen onder het Kindpakket:

 • GelrePas
  Met de GelrePas kan uw kind met flinke kortingen, en in sommige gevallen zelfs gratis, meedoen aan diverse activiteiten zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. De GelrePas is gratis. Kijk op www.gelrepas.nl voor een overzicht van de activiteiten welke met korting, of soms zelfs gratis, worden aangeboden.
  Beschikt u op dit moment al over een GelrePas? Dan hoeft u deze niet opnieuw aan te vragen.
 • Computerregeling
  Steeds meer kinderen brengen een eigen laptop of tablet mee naar school. Door middel van de computerregeling kunnen kinderen tussen de 10 en 18 jaar een bijdrage krijgen voor de aanschaf van een computer/laptop eens per 5 jaar.
 • Zwemlesvergoeding
  U kunt een vergoeding tot € 639,00 aanvragen voor zwemlessen.
 • Identiteitskaartvergoeding
  U kunt een vergoeding aanvragen voor de aanschaf van een identiteitskaart voor uw kind. U dient deze eerst zelf te betalen. Na de behandeling van de aanvraag krijgt u het geld vervolgens teruggestort.
 • Bijdrage schoolgeld
  Heeft u kinderen die voortgezet onderwijs volgen? Dan kunt u mogelijk een eenmalige bijdrage aan de schoolkosten ter waarde van € 100,00 aanvragen.
 • Bijdrage reiskosten
  Heeft u kinderen die meer dan 8 kilometer naar de middelbare school moeten reizen buiten Zevenaar? Dan kunt u een vergoeding aanvragen tot maximaal € 400,00 per jaar.