Kinderopvangtoeslagaffaire

Tussen 2005 en 2019 is bij veel ouders in Nederland onterecht de kinderopvangtoeslag stopgezet. Hierdoor zijn veel ouders in grote financiële problemen gekomen. De Belastingdienst regelt de terugbetalingen. Wij helpen u graag als er problemen ontstaan zijn door het stopzetten van de kinderopvangtoeslag. Bent u gedupeerd? Neem dan contact op met ons.

Contact over de kinderopvangtoeslagenaffaire

Wij vinden het erg dat er ook Zevenaarse inwoners slachtoffer zijn geworden. Bent u van mening dat dit bij u het geval is? En bent u nog niet bekend bij ons of erkend gedupeerd? Neem dan contact op met het ‘Serviceteam Gedupeerden’ van de Belastingdienst via 0800-23 58 358 (gratis) of kijk op de website Toeslagen van het ministerie van Financiën.

Bent u al bij ons bekend en/of erkend gedupeerd? Wij helpen u graag waar mogelijk. Ook voor informatie en advies over uw financiën. Neem daarvoor contact met ons op via (0316) 595 111 (keuze 1) of het contactformulierexterne-link-icoon.

Kindregeling

Bij het herstel van de problemen met de kinderopvangtoeslag gaat het vaak over ouders. Maar ook kinderen en jongeren zijn gedupeerd. Voor hen is de kindregeling gemaakt. De kindregeling is bedoeld als steun in de rug voor kinderen en jongeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om hulp op gebied van:

  • Gezondheid
  • Financiën
  • Wonen
  • Werk/school
  • Gezin/omgeving

Voor wie?

Kinderen die recht hebben op de kindregeling en de (financiële) hulp krijgen automatisch een brief van de Belastingdienst. Vanaf januari 2023 krijgt eerst de ouder/verzorger een brief. En 3 weken daarna krijgt het kind (of kinderen) van de ouder/verzorger een brief. De planning vindt u op de website www.kindregelingvoorjou.nlexterne-link-icoon.

Financiële- en brede hulp

Behalve op een financiële tegemoetkoming kunnen kinderen ook rekenen op brede ondersteuning en extra hulp. Alles over deze hulp vindt u op www.kindregelingvoorjou.nlexterne-link-icoon. Op deze site vinden kinderen mogelijkheden om hulp te zoeken via hulplijnen zoals de Kindertelefoon, MIND Korrelatie, MDT (Maatschappelijke Diensttijd) en de Luisterlijn. Ook staan er tips over wat ze kunnen doen met het ontvangen geld. Daarnaast staat op kindregelingvoorjou.nl uitleg over de kindregeling en kunnen ze er hun bankrekeningnummer doorgeven en wijzigen.

Regeling voor ex-toeslagpartners

Sinds juli 2023 bestaat er een herstelregeling voor ex-toeslagpartners van gedupeerde ouders. Het gaat om een compensatiebedrag van 10.000 euro. Vanaf september 2023 ontvangen de eerste ex-toeslagpartners die bij de Belastingdienst bekend zijn een brief om zich aan te melden voor deze regeling. U hoeft hiervoor niets te doen.

Als u in januari 2024 nog geen brief heeft ontvangen, kunt u vanaf eind januari 2024 op herstel.toeslagen.nlexterne-link-icoon kijken of u recht heeft op deze regeling.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de kindregeling of de regeling voor ex-toeslagpartners? Kijk dan op de website van de Belastingdienstexterne-link-icoon. Wilt u gebruikmaken van de brede ondersteuning van ons? Dan stellen wij graag samen met u een plan van aanpak op. Wilt u hiervoor een afspraak maken? Neem dan contact op met ons via (0316) 595 111 (keuze 1) of het contactformulierexterne-link-icoon.