Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Kinderburgemeester

Wie is de kinderburgemeester?

Jasmijn Braam uit Zevenaar is de eerste kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar. Zij zit in groep 8 van de basisschool De Bem.

Wat doet de Kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de opening van een school of speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Zevenaar en dan met name de kinderen die in onze gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.

Hoe kom ik in contact met de Kinderburgemeester?

Je kunt in contact komen met de kinderburgemeester via het emailadres: kinderburgemeester@zevenaar.nl.

Hoe is Jasmijn kinderburgemeester geworden?

Begin 2020 heeft de burgemeester met een filmpje een oproep gedaan aan alle kinderen in groep 7 met de vraag wie kinderburgemeester zou willen worden. Daar hebben 13 kinderen op gereageerd. Er zijn 3 kandidaten geselecteerd die een presentatie mochten geven. Jasmijn kwam als beste uit de bus en is daarmee de eerste kinderburgemeester van Zevenaar. 

Op 16 september is Jasmijn benoemd door de gemeenteraad en door burgemeester Lucien van Riswijk geïnstalleerd. Dit gebeurde door het afnemen van een belofte en het omhangen van de gloednieuwe keten van de kinderburgemeester.

Tot wanneer is Jasmijn kinderburgemeester?

Jasmijn Braam is met ingang van 16 september 2020 benoemd tot kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar voor de periode 2020/2021. 

In het voorjaar van 2021 wordt er opnieuw een verkiezing voor de kinderburgemeester gehouden. Dan kan er in september 2021 weer een nieuwe kinderburgemeester benoemd worden.

Kinderburgemeester Jasmijn Braam

Kinderburgemeester Jasmijn Braam