Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Kinderburgemeester

De coolste kinderbaan van Zevenaar: Jasmijn Braam heeft ‘m nog eventjes! Zij is met ingang van 16 september 2020 benoemd tot eerste kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar. Inmiddels weten we wie het stokje van haar overneemt: Loid Stegeman (10 jaar) uit Zevenaar. Loid wordt per september 2021 benoemd.

Over de kinderburgemeester

Wie is de kinderburgemeester?

Jasmijn Braam uit Zevenaar is de eerste en huidige kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar. Zij zit in groep 8 van de basisschool De Bem. Per september 2021 start Loid Stegeman als haar opvolger.

Bekijk in dit filmpje hoe Loid het goede nieuws hoorde over zijn nieuwe baan als 2e kinderburgemeester van Zevenaar.

Wat doet de kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de opening van een school of speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Zevenaar en dan met name de kinderen die in onze gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.

Hoe kom ik in contact met de kinderburgemeester?

Je kunt in contact komen met de kinderburgemeester via het emailadres: kinderburgemeester@zevenaar.nl.

Kinderburgemeester Jasmijn Braam

Kinderburgemeester Jasmijn Braam