Kinderburgemeester

In de gemeente Zevenaar hebben wij een kinderburgemeester die burgemeester Lucien van Riswijk ondersteunt. Op dit moment is Tyrese Hendriks genaamd Modderkolk de kinderburgemeester van Zevenaar.

Opvolger van Tyrese

Het is voor Tyrese bijna tijd om het stokje over te dragen. Voor de tofste baan in de gemeente zoeken wij iemand die in de gemeente Zevenaar woont, die nu in groep 7 zit en na de zomervakantie naar groep 8 gaat. Voor de periode dat je in groep 8 zit, ben je kinderburgemeester. Jij bent enthousiast, hebt goede ideeën, vindt het leuk om in de schijnwerpers te staan en helpt onze burgemeester Lucien van Riswijk graag een handje!

De selectie

Tot en met 26 mei 2024 kon je solliciteren. Vervolgens kijkt een selectiecommissie wie het beste passen bij deze leuke functie. We nodigen een aantal kinderen uit voor een gesprek of een presentatie op 18 juni. Kiest de selectiecommissie jou als nieuwe kinderburgemeester? Dan hoor je dat voordat de zomervakantie begint. De gemeenteraad van Zevenaar benoemt jou vervolgens officieel in de raadsvergadering van 25 september.

Word jij de 5e kinderburgemeester van gemeente Zevenaar?

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de opening van een school of speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Zevenaar en dan met name de kinderen die in onze gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.

Wie is de kinderburgemeester?

Tyrese Hendriks genaamd Modderkolk is sinds 20 september 2023 de kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar. Hij komt uit Zevenaar en is een groot fan van voetbal. Tyrese wilt zich als kinderburgemeester inzetten voor het thema 'buitenspelen voor iedereen, arm en rijk'.

Hoe kom ik in contact met de kinderburgemeester?

U kunt in contact komen met de kinderburgemeester via het contactformulierexterne-link-icoon.

Kinderburgemeester Tyrese poseert met de ambtsketting

Kinderburgemeester Tyrese

Vorige kinderburgemeesters

Catoo Berns

Catoo Berns was van september 2022 tot september 2023 de kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar. Ze komt uit Tolkamer en vindt sporten en gezond eten belangrijk. Catoo heeft als kinderburgemeester inwoners gemotiveerd om gezonder te leven.

Loid Stegeman

Van september 2021 tot september 2022 was Loid Stegeman kinderburgmeester van Zevenaar. Loid wilde in zijn termijn kinderen een stem geven en zorgen voor veilig buitenspelen. Hij heeft een aantal eigen ideeën uitgevoerd zoals een ideeënbus op de basisscholen en een wensboom rond de feestdagen.

Jasmijn Braam

Jasmijn was van september 2020 tot september 2021 de kinderburgemeester van Zevenaar. Zij is de eerste kinderburgemeester. Haar focus lag op kunst en geschiedenis: 'Ik vind het leuk om kinderen te inspireren.' Jasmijn heeft zich ook ingezet voor een gedichtenwedstrijd en tekeningenactie voor ouderen.