Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Kinderburgemeester

De coolste kinderbaan van Zevenaar: Loid Stegeman heeft ‘m! Hij is met ingang van 29 september 2021 benoemd tot de tweede kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar.

Over de kinderburgemeester

Wie is de kinderburgemeester?

Loid Stegeman uit Zevenaar is de tweede en huidige kinderburgemeester van de gemeente Zevenaar. Hij zit in groep 8 van de basisschool De Wissel. Wat hij belangrijk vindt? Dat kinderen zich veilig voelen in hun wijk en hun ideeën gehoord worden!

Bekijk in dit filmpje hoe Loid het goede nieuws hoorde over zijn nieuwe baan als 2e kinderburgemeester van Zevenaar.

Wat doet de kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de opening van een school of speeltuin, maar ook dodenherdenking en bij diverse andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Zevenaar en dan met name de kinderen die in onze gemeente wonen. Een kinderburgemeester kan zich ook inzetten voor een bepaald doel of project.

Hoe kom ik in contact met de kinderburgemeester?

Je kunt in contact komen met de kinderburgemeester via het emailadres: kinderburgemeester@zevenaar.nl.

Kinderburgemeester Loid Stegeman

Loid Stegeman