Gebiedsteams

We vinden het belangrijk om de zorg en ondersteuning in de gemeente Zevenaar goed te organiseren voor onze inwoners: dichtbij en efficiënt. Dit gebeurt met de gebiedsteams in Zevenaar, de teams vormen dé plek waar u terecht kunt met al uw vragen over zorg en ondersteuning en voor het realiseren van ideeën.

Goed om te weten

In de gebiedsteams zijn mensen van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties actief zoals MEE, Caleidoz, STMR en de gemeente Zevenaar. De gebiedsteams zoeken naar praktische oplossingen voor uw vragen of problemen – klein of groot – rond zorg, opvoeding, ondersteuning of werk. Dat doen zij samen met u, met mensen in uw directe omgeving en met de vrijwilligers en organisaties uit Zevenaar. Als het nodig is, schakelen zij hulp van (externe) professionals en gecontracteerde zorgaanbieders.

Cliëntondersteuning

Heeft u binnenkort een keukentafelgesprek met een consulent van het Gebiedsteam? Hij of zij legt dan alles zo helder mogelijk uit aan u. Toch kan het prettig zijn als er nog iemand bij het gesprek aanwezig is.

Diegene kan u dan ondersteunen en eventueel opmerken of alle onderwerpen besproken worden die voor u van belang zijn. Daarnaast is diegene dan ook op de hoogte van de afspraken die tijdens het gesprek gemaakt worden.

U mag altijd iemand meenemen naar het gesprek. Een cliëntondersteuner kan uw begeleider zijn, maar ook een familielid, uw mantelzorger of een onafhankelijke cliëntondersteuner van bijvoorbeeld MEE. Deze cliëntondersteuning is gratis. Wilt u gebruikmaken van een onafhankelijke cliëntondersteuner? Neem dan contact op het Gebiedsteam.

Contact

U kunt contact opnemen met het gebiedsteam via (0316) 595 111, optie 1 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur) of via het contactformulierexterne-link-icoon.