Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u zorg nodig? Dan heeft u recht op gratis en onafhankelijke ondersteuning. Een cliëntondersteuner helpt en denkt met u mee over zorg en ondersteuning: wat past bij u, welke keuzes kunt u maken?

Goed om te weten

Heeft u een zorgvraag en binnenkort een keukentafelgesprek met een consulent van de gemeente? Hij of zij legt dan alles zo helder mogelijk uit aan u. Toch kan het prettig zijn als er nog iemand bij het gesprek aanwezig is. Diegene ondersteunt u en merkt op of alle onderwerpen besproken worden die voor u van belang zijn. Daarnaast is diegene dan ook op de hoogte van de afspraken die tijdens het gesprek gemaakt worden.

U mag altijd iemand meenemen naar het gesprek en u bepaalt zelf wie dit is. Dit kan uw begeleider zijn, maar ook een familielid, uw mantelzorger of iemand anders die u vertrouwt. Kan er niemand met u mee naar het gesprek? Dan kunt u gratis gebruikmaken van een onafhankelijke cliëntondersteuner van MEE.

Contact

Wilt u gebruikmaken van een onafhankelijke cliëntondersteuner? Neem dan contact op met MEE via hun websiteexterne-link-icoon.