surcharges iconEnergietoeslag

De prijzen van energie zijn hard gestegen. Om te voorkomen dat mensen in een noodsituatie belanden, krijgen huishoudens met een laag inkomen een energietoeslag van de overheid. Het gaat om eenmalig €1300,00. Een deel van de inwoners krijgt de energietoeslag automatisch. De inwoners die niet bij ons bekend zijn, kunnen de energietoeslag zelf aanvragen.

Aanvraag indienen 2023

U kon tot en met 31 december 2022 de energietoeslag voor het jaar 2022 aanvragen. Het ministerie werkt op dit moment aan de energietoeslag voor 2023. Hier volgt binnenkort meer informatie over via deze pagina.

Meer hulp bij hoge energiekosten

Lukt het u, door bijvoorbeeld de hoge energieprijzen, niet meer om rond te komen? Heeft u financiële hulp nodig? Kijk dan op onze pagina Hulp bij hoge energiekosten.

Betalingsproblemen

Heeft u nu problemen met de betaling van uw energierekening? Neem dan contact op met uw energieleverancier om een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet en dreigt u afgesloten te worden? Bel dan naar team Schuldhulpverlening van de gemeente: (0316) 595 111. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.30 tot en met 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Zij helpen u graag bij het zoeken naar een oplossing.

Energie besparen

Wilt u weten hoe u uw energierekening omlaag kunt krijgen? Onze energiecoaches helpen graag! De energiecoaches zijn vrijwilligers met veel kennis over energiebesparen. Ze helpen met het maken van keuzes en geven tips over energiezuinig gedrag en energiebesparende maatregelen. U kunt op deze website afspreken wanneer een energiecoach bij u thuis langskomt.

Op de website van het Regionaal Energieloket vindt u meer informatie en tips om energie te besparen.

Noodfonds

Verdient u meer dan 120% van de bijstandsnorm? En heeft u moeite om uw energierekening te betalen? Dan komt u misschien in aanmerking voor het noodfonds.