Energiecoaches ‘verhuizen’ naar Kunstwerk! de Liemers

11 juli 2024
Inwonersnieuws

Sinds deze maand ‘verhuizen’ de Energiecoaches van gemeente Zevenaar naar Kunstwerk! De Liemers. Dit zodat de aanpak van de Energiecoaches uit kan breiden en versterkt kan worden. De vrijwillige coaches bieden onze inwoners waardevolle energiebespaartips voor hun woningen. Met al ruim 600 huisbezoeken, hebben zij al een hoop woningen duurzamer en comfortabeler gemaakt.

Wethouder Bart Kagei spreekt zijn waardering uit: 

"We mogen ons gelukkig prijzen met de inzet van onze Energiecoaches. Dankzij hen zijn al vele inwoners van Zevenaar geholpen met tips om hun woning te verduurzamen en comfortabeler te maken. Tegelijkertijd verlagen ze hun energierekening. Toch valt er nog winst te behalen, met name binnen de huursector. Daarom zijn we de samenwerking aangegaan met Kunstwerk! De Liemers."

Ondersteuning van begin tot uitvoering

Sinds 1 juli 2024 voert Kunstwerk! De Liemers de aanpak van de Energiecoaches uit. Bert Frölich, directeur van Kunstwerk!, ziet veel potentie: 

"De aanpak Energiecoaches heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Daarbij zien we ook mogelijkheden om deze aanpak verder te verbeteren. Naast huisbezoeken voor verduurzamingstips, willen we meer hulp bieden tijdens het verduurzamingstraject. Denk hierbij aan meerdere bezoeken waarbij een energiecoach meekijkt van begin tot uitvoering. Zo blijven coaches langer betrokken en kunnen zij nog beter helpen."

Naar het loket voor hulp

Ook worden hulploketten ingericht in de bibliotheken in Giesbeek, Lobith, Pannerden en Zevenaar. Hier kunnen inwoners op vaste tijden terecht met vragen over verduurzamingsacties. Ook kunnen ze hulp krijgen bij het begrijpen van brieven of om samen met een Energiecoach een digitale huisscan in te vullen. samenleving. 

Afspraak maken of meer informatie

Wilt u meer informatie over wat de Energiecoaches voor jou kunnen doen? Of wilt u een afspraak maken? Kijk dan op de website van het regionaal energieloketexterne-link-icoon.