Bob (10), Evi (14) en Cathey (9) ontvangen jeugdlintje

26 april 2024
Inwonersnieuws

Het regent vandaag lintjes in de gemeente. Er worden niet alleen Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt, maar ook jeugdlintjes. Met de jeugdlintjes willen we kinderen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving bedanken voor hun inzet. De lintjes werden uitgereikt door burgemeester Lucien van Riswijk en kinderburgemeester Tyrese Hendriks genaamd Modderkolk.

Bob Kleijne (10)

De tienjarige Bob uit Lobith heeft vanaf de kleuterklas zijn haren laten groeien om op een later moment de lange lokken te kunnen doneren aan Stichting Haarwensen. Ondanks dat klasgenoten Bob af en toe plaagden door hem een meisje te noemen, hield hij vol. Eind maart ging zijn vlecht van minstens 35 centimeter eraf. En daar bleef het niet bij. Bob kon na een succesvolle online actie ook nog eens 1520 euro aan het goede doel overhandigen. 

Evi van Zwam (14)

De viertienjarige Evi uit Zevenaar is al jarenlang vrijwilliger bij verpleeghuis Liemerije. Als klein meisje ging ze al mee met haar oma die ook vrijwilliger is. Als vrijwilliger zet Evi zich in bij de kerkdienst op zaterdag. Dat doet ze met veel liefde. Want naast het ophalen en wegbrengen van de ouderen, maakt Evi ook graag een praatje met de ouderen en helpt ze hen bij het klaarmaken voor de kerkdienst. Denk hierbij aan het kammen van de haren en het omdoen van een sjaaltje. 

Cathey Brouwer (9)

De negenjarige Cathey uit Zevenaar is van alle markten thuis. Ze helpt haar oma met allerlei klussen in het huishouden zoals afwassen, tuinieren en vuilnis wegbrengen. Maar zet zich ook elke december in voor de oliebollenverkoop van Scouting Subenhara Liemersgroep. Afgelopen jaar was Cathey zelfs een van de topverkopers. Dankzij haar bijdrage kan de vereniging leuke dingen organiseren voor kinderen.

Als gemeente zijn we blij met toppers zoals Evi, Bob en Cathey! Een plekje in de spotlights is dus meer dan verdiend.

Jeugdlintje

Kent u ook een jonge inwoner die een jeugdlintje verdient? Nomineer dan hem of haar via de pagina Jeugdlintje.

Kinderburgemeester Tyrese, Bob, Evi, Cathey en burgemeester Lucien

Van links naar rechts: kinderburgemeester Tyrese, Bob, Evi, Cathey en burgemeester Lucien van Riswijk