Afvalpas

Brengt u een bezoek aan het afvalaanbiedstation? Of maakt u gebruik van ondergrondse verzamelcontainers voor restafval? U heeft dan uw afvalpas nodig.
Wist u dat u geen gaatje kunt maken in de afvalpas? Als u een gaatje in de afvalpas maakt, werkt de chip in de pas niet meer en kunt u de pas niet meer gebruiken. Wilt u de pas toch bij u dragen? Kies dan voor een pasjeshouder.

Goed om te weten

Afvalaanbiedstations

Met de afvalpas heeft u toegang tot het afvalaanbiedstation in Zevenaar, ’s-Heerenberg en Lobith. We gebruiken een afvalpas zodat alleen inwoners uit de gemeente Zevenaar en Montferland gebruik kunnen maken van deze afvalaanbiedstations. De afvalpas houdt u voor de paslezer bij de ingang van het afvalaanbiedstation. De slagboom opent automatisch. 

Verzamelcontainer

Maakt u voor het aanbieden van uw restafval gebruik van een ondergrondse verzamelcontainer? Dan heeft u hier uw afvalpas voor nodig. Hoe dit werkt, leest u op de pagina locaties verzamelcontainers restafval.

Pas bewaren

De afvalpas is adresgebonden. Gaat u verhuizen? Laat uw afvalpas dan achter in het huis. 

Gaat u nooit naar het afvalaanbiedstation? En maakt u geen gebruik van ondergrondse afvalcontainers? Gooi de pas dan niet weg. De pas hoort namelijk bij uw huis.

Afvalpas verloren of kapot

Bent u uw afvalpas kwijt of is uw afvalpas kapot? Dan kunt u een nieuwe aanvragen via de website Fixi. Als u een nieuwe afvalpas aanvraagt, blokkeren wij uw oude afvalpas.

Veel gestelde vragen

Nee, in de afvalpas zit een chip (van ongeveer 2x2cm). Deze mag niet beschadigd raken.

Nee, dat is op dit moment niet mogelijk. Gebruik van een app, zoals we dat ook kennen voor de bankpas, is voor de afvalpas nog niet mogelijk. De afvalpas is adres gebonden en niet persoonsgebonden.

Nee, elk huishouden heeft maar één afvalpas.

Met de afvalpas kunt u terecht op de afvalaanbiedstations in Lobith, ’s-Heerenberg en Zevenaar.