Important message

Het gemeentehuis is geopend van maandag t/m donderdag 8.30-17.00 uur en op vrijdag 8.30-12.30 uur. Op de pagina Coronavirus vindt u alle corona-informatie, o.a. over de gemeentelijke dienstverlening.

Aanpak zwerfafval

Goed om te weten

Zevenaar zwerfafvalvrij

Zwerfafval: ook in Zevenaar hebben we daar mee te maken. Samen kunnen we zorgen voor een schone en nette omgeving en verspilling van grondstoffen voorkomen. Hieronder leest u hoe u mee kunt helpen bij de aanpak van zwerfafval.

De Schoonwandel Uitdaging

Wilt u ons meehelpen het zwerfafvalprobleem in kaart te brengen? En wilt u daarmee kans maken op een geldbedrag voor het goede doel of clubkas? Doe dan mee met de Schoonwandel Uitdaging. U gebruikt bij deze uitdaging de Litterati App. Een handige app waarmee u al het gevonden zwerfafval kunt vastleggen en verzamelen.

Op zaterdag 19 september (World Cleanup Day) is bij het NME-centrum (Vestersbos 2) door wethouder Carla Koers het startschot gegeven van de eerste gemeentelijke Schoonwandel Uitdaging. Individuele inwoners, scholen, verenigingen en bedrijven die in half jaar tijd het meeste zwerfafval verzamelen en registreren in de Litterati app, verdienen een geldbedrag oplopend tot maar liefst 200 euro. De onthulling van de prijswinnaars is tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 20 maart 2021!

Ook meedoen met de Schoonwandel Uitdaging? Of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar Jelmer van Benthem via j.vanbenthem@zevenaar.nl.

Zwerfafvalbrigade

In onze gemeente zijn gelukkig al veel vrijwilligers en organisaties die zich inzetten voor het voorkomen en opruimen van zwerfafval. Zij vormen de Zwerfafvalbrigade. De gemeente helpt: we geven materiaal in bruikleen en bieden een ophaalservice voor het verzamelde zwerfafval. GoClean de Liemers regelt de begeleiding van de vrijwilligers en organiseert leuke acties.

Ook onderdeel uitmaken van de Zwerfafvalbrigade? Aanmelden kan via het aanmeldformulier zwerfafvalbrigade.

Schone Rivieren

Ieder jaar organiseren we in het voor- en najaar schoonmaakacties langs de uiterwaarden van de rivieren in onze gemeente. Samen met het landelijke project Schone Rivieren van IVN ruimen we alle uiterwaarden op en voorkomen we vervuiling van onze rivieren. Groepen en verenigingen krijgen een vergoeding voor hun inzet. De oproep voor deelname plaatsen we op social media en in de Zevenaar Post.

De data voor 2021 worden in het voorjaar van 2021 bekendgemaakt via deze website en onze social media.

Supporter van Schoon

Op de gemeentepagina van Supporter van Schoon vindt u een interactieve kaart. Hierop kunt u zien waar inwoners van de gemeente Zevenaar in actie komen voor een schone buurt. Een goed gevulde kaart stimuleert en inspireert. We vragen daarom zoveel mogelijk partijen - van buurtcentrum tot school en van buurman tot sportclub – om zich met een actie aan te melden op de schoonkaart. U kunt hier ook eenmalige opschoonacties aanmaken, bijvoorbeeld in aanloop naar de Landelijke Opschoondag of de World Cleanup Day.