Zwerffietsen en zwerfbromfietsen verwijderen

(Brom)fietsen die een langere tijd onbeheerd op een plek blijven staan, noemen we zwerffietsen en zwerfbromfietsen. Deze (brom)fietsen verwijderen we nadat we de eigenaar waarschuwen met een label aan de (brom)fiets.

Overlast

Zwerffietsen en zwerfbromfietsen nemen onnodig ruimte in beslag. Daarnaast ziet het er ook niet mooi uit als een achtergelaten fiets of bromfiets in uw wijk of bij uw onderneming blijft staan. Zwerffietsen en zwerfbromfietsen kunnen daarnaast voor gevaarlijke situaties zorgen.

Waarschuwing

Staat een fiets of bromfiets ergens voor langere tijd onbeheerd geparkeerd? Dan hangen we een label aan de (brom)fiets. Het label is een waarschuwing voor de eigenaar waarop staat wanneer wij de (brom)fiets weghalen. In het centrum van Zevenaar mag een (brom)fiets maximaal 7 dagen onbeheerd geparkeerd staan. In de rest van de gemeente mag het 14 dagen.

(Brom)fiets kwijt

Is uw (brom)fiets door ons verwijderd? U heeft dan zes maanden de tijd om uw (brom)fiets bij ons op te halen. Neem hiervoor contact met ons op. Let op. Er zitten kosten verbonden aan het ophalen van de (brom)fiets.

Alle door ons verwijderde (brom)fietsen vindt u op ilost.nlexterne-link-icoon.

Melding maken

Staat er langere tijd een fiets onbeheerd in uw wijk of bij uw onderneming? U kunt dan hiervan een melding maken via Fixi.nl.