Word jij de 5e kinderburgemeester van Zevenaar?

07 mei 2024
Inwonersnieuws

Zit jij nu in groep 7? En ben jij op zoek naar de coolste kinderbaan in de gemeente? Solliciteer dan nu op de functie van kinderburgemeester! We zijn namelijk op zoek naar de opvolger van kinderburgemeester Tyrese.

Wie zoeken we?

Voor de tofste baan in de gemeente zoeken wij iemand die in de gemeente Zevenaar woont, nu in groep 7 zit en na de zomervakantie naar groep 8 gaat. Voor de periode dat je in groep 8 zit, ben je kinderburgemeester. Jij bent enthousiast, hebt goede ideeën, vindt het leuk om in de schijnwerpers te staan en helpt onze burgemeester Lucien van Riswijk graag een handje!

Wat doet een kinderburgemeester?

De kinderburgemeester is aanwezig bij officiële gelegenheden die een relatie hebben met kinderen. Denk aan de intocht van Sinterklaas, de opening van een school of speeltuin, maar ook dodenherdenking en verschillende andere evenementen. Soms voert de kinderburgemeester ook ‘burgemeesterlijke’ taken uit, zoals een opening of een toespraakje. De kinderburgemeester vertegenwoordigt de gemeente Zevenaar en dan met name de kinderen die in onze gemeente wonen. 

Jasmijn, Loid, Catoo en Tyrese gingen je al voor. We zijn nu op zoek naar de vijfde kinderburgmeester van Zevenaar.

Tekst gaat verder onder de video.

Word jij de 5e kinderburgemeester van gemeente Zevenaar?
By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Solliciteren t/m 26 mei 2024

Lijkt het je leuk om als de nieuwe kinderburgemeester aan de slag te gaan? Solliciteer dan voor 26 mei 2024. Dat kan met een sollicitatiebrief, maar ook met een tekening, poster, vlog of wat anders. Dat mag je helemaal zelf weten.

Wij horen graag waarom jij kinderburgemeester wilt worden. Stuur je sollicitatie naar kinderburgemeester@zevenaar.nl. Je krijgt een bevestiging waarin staat dat we je reactie hebben ontvangen.

De selectie

Tot en met 26 mei 2024 kan je solliciteren. Daarna kijkt een selectiecommissie wie het beste passen bij deze leuke functie. De gesprekken zijn op 18 juni. We nodigen dan een aantal kinderen uit voor een gesprek of een presentatie. Kiest de selectiecommissie jou als nieuwe kinderburgemeester? Dan benoemt de gemeenteraad van Zevenaar jou officieel in de raadsvergadering van 25 september.