Vrijwilligerswerk

Er zijn in Zevenaar veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen of een beroep te doen op een vrijwilliger. De gemeente Zevenaar heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten voor mensen die vrijwilligerswerk doen.

Vrijwilligerswerk doen

Wilt u direct zien of er vrijwilligerswerk in Zevenaar is dat u leuk vindt om te doen? Kijk op de website van Caleidoz Vrijwilligerscentraleexterne-link-icoon. Hier vindt u informatie en kunt u zich opgeven.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Zevenaar zorgt ervoor dat u als mantelzorger en/of vrijwilliger verzekerd bent voor de risico's van vrijwilligerswerk binnen de gemeente. Ook als het vrijwilligerswerk maar een enkele keer voorkomt. Vrijwilligers hoeven hier zelf niets voor te doen, ze zijn automatisch verzekerd. Wij hebben een uitgebreide vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer Achmeaexterne-link-icoon.

Wat valt er onder deze verzekering?

  • aansprakelijkheid van de vrijwilligers
  • aansprakelijkheid van de organisatie
  • bestuurdersaansprakelijkheid
  • ongevallen
  • persoonlijke eigendommen
  • rechtsbijstand

Niet alle risico’s zijn verzekerd. De aansprakelijkheid voor het gebouw of werkgeversaansprakelijkheid worden bijvoorbeeld niet gedekt.

Veel gestelde vragen

Nee, dat hoeft niet.

Nee, u hoeft niets te betalen.

Controleer eerst of u de schade kunt melden bij de eigen verzekering of bij die van de organisatie waar u vrijwilliger bent. Kan dit niet? Op de website 'Gelderse Handenexterne-link-icoon' (bij Vrijwilligersverzekering) leest u hoe u de schade kunt melden.