Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Vrijwilligerswerk

Er zijn in Zevenaar veel mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen of een beroep te doen op een vrijwilliger. De gemeente Zevenaar heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten voor mensen die vrijwilligerswerk verrichten.

Goed om te weten

Vrijwilligerswerk doen?

Kijk op de de website van Caleidoz Vrijwilligerscentrale. Hier vindt u informatie en kunt u zich opgeven. Wilt u direct zien of er vrijwilligerswerk in Zevenaar is dat u leuk vindt om te doen? Ga naar de website van Vrijwilligerscentrale Caleidoz.

Verzekering van vrijwilligers

De gemeente Zevenaar zorgt ervoor dat u als mantelzorger en/of vrijwilliger verzekerd bent voor de risico's van vrijwilligerswerk binnen de gemeente. Ook als het vrijwilligerswerk maar een enkele keer voorkomt. Vrijwilligers hoeven hier zelf niets voor te doen, ze zijn automatisch verzekerd. Wij hebben een uitgebreide vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer Achmea.

Wat valt er onder deze verzekering?

 • aansprakelijkheid van de vrijwilligers
 • aansprakelijkheid van de organisatie
 • bestuurdersaansprakelijkheid
 • ongevallen
 • persoonlijke eigendommen
 • rechtsbijstand

Niet alle risico’s zijn verzekerd. De aansprakelijkheid voor het gebouw of werkgeversaansprakelijkheid worden bijvoorbeeld niet gedekt.

Veelgestelde vragen

 1. Moeten verenigingen zelf nog actie ondernemen om vrijwilligers (op naam) aan te melden?
  Nee, dat hoeft niet.
 2. Zitten er kosten aan voor de vereniging/instelling?
  Nee, u hoeft niets te betalen.
 3. Hoe meld ik schade?
  Controleer eerst of u de schade kunt melden bij de eigen verzekering of bij die van de organisatie waar u vrijwilliger bent. Kan dit niet? Dan kunt de schade bij ons melden via een schadeformulier. U vindt dit formulier op www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/zevenaar/vrijwilligersverzekering.