Tegelwippen

In de gemeente stimuleren wij het verruilen van tegels voor groen. Elk jaar doen we daarom mee met de landelijke actie NK Tegelwippen. Maar ook als de actie niet actief is, is het een goed idee om tegels te wippen.

De voordelen

Door de klimaatverandering wordt het weer in Nederland steeds extremer. Ook in de gemeente Zevenaar. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Het is daarom goed om tegels uit je tuin te wippen en te verruilen voor groen. Minder tegels en meer groen draagt bij aan een betere afwatering en biodiversiteit. Regenwater kan in een groene tuin beter in de grond zakken. Dat zorgt voor minder wateroverlast. Ook hebben planten en dieren in een groene tuin meer ruimte om te leven en te groeien. Daarnaast zorgt groen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen.

Wist u dat meer groen de waarde van uw woning verhoogt? Of dat meer groen een positief effect heeft op uw gezondheid? Ook u ervaart voordelen van het tegelwippen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is een jaarlijkse competitie tussen Nederlandse gemeenten om zoveel mogelijk tegels uit de grond te wippen en te vervangen door groen. De gemeente die aan het einde van het seizoen de meeste tegels heeft gewipt per inwoner, wint het NK Tegelwippen en krijgt de Gouden Tegel als prijs.

Tegels gratis inleveren

Om het tegelwippen aan te moedigen kunt u op 7 september 2024 tussen 10.00 en 14.00 uur 2 m2 tegels gratis inleveren op drie locaties:

  • De Cluse Herwen
  • Dorpsplein Pannerden
  • Tortonaplein Zevenaar

Wilt u hier gebruik van maken? U kunt zich via dit aanmeldformulierexterne-link-icoon aanmelden.

Gratis plant

Als bedankje kunt u bij het inleveren van de tegels één gratis plant uitzoeken. Let op! Op = op.

Spelregels

  • Maximaal 2  vierkante meter (m2) aan stenen of tegels inleveren per huishouden/adres binnen de gemeente Zevenaar.
  • Meld de gewipte tegels op de site van het NK Tegelwippenexterne-link-icoon.
  • Om tegels in te mogen leveren, meldt u zich aan via het aanmeldformulierexterne-link-icoon.
  • Bij het inleveren van de tegels of stenen, mag u één gratis plant uitzoeken. Het gaat om maximaal 1 plant per adres. Op = op.