adult iconTegelwippen

In de gemeente stimuleren wij het verruilen van tegels voor groen. Elk jaar doen we daarom mee met de landelijke actie NK Tegelwippen. Maar ook als de actie niet actief is, is het een goed idee om tegels te wippen.

De voordelen

Door de klimaatverandering wordt het weer in Nederland steeds extremer. Ook in de gemeente Zevenaar. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Het is daarom goed om tegels uit je tuin te wippen en te verruilen voor groen. Minder tegels en meer groen draagt bij aan een betere afwatering en biodiversiteit. Regenwater kan in een groene tuin beter in de grond zakken. Dat zorgt voor minder wateroverlast. Ook hebben planten en dieren in een groene tuin meer ruimte om te leven en te groeien. Ook zorgt groen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Tegelwippen

NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is een jaarlijkse competitie tussen Nederlandse gemeenten om zoveel mogelijk tegels uit de grond te wippen en te vervangen door groen. De gemeente die aan het einde van het seizoen de meeste tegels heeft gewipt per inwoner, wint het NK Tegelwippen en krijgt de Gouden Tegel als prijs.

Tegels gratis inleveren

Om het tegelwippen te stimuleren kunt u op 3 juni 2023 tussen 10.00-14.00 uur gratis 1 m2 tegels inleveren op vier locaties:

  • Dorpsplein Giesbeek
  • De Cluse, Martinusweg Herwen
  • Parkeerplaats Voltastraat Zevenaar
  • Tortonaplein Zevenaar

Wilt u hier gebruik van maken? Meld uw tegels dan aan via het aanmeldformulier.

Waardebon

Heeft u tegels verruild voor groen? Dan krijgt u een waardebon van 10 euro. Hiervoor kunt u planten halen voor in uw tuin.

Spelregels

  1. Maximaal 1  vierkante meter aan stenen of tegels inleveren per huishouden/adres binnen de gemeente Zevenaar;
  2. Registreer de gewipte tegels op de site van het NK Tegelwippen.
  3. Om tegels in te mogen leveren, meldt u zich voor 31 mei 2023 aan via het aanmeldformulier.
  4. Bij het inleveren van de tegels of stenen ontvangt u een waardebon van 10,00 euro voor planten. Maximaal 1 waardebon per huishouden/adres. LET OP: er worden maximaal 500 waardebonnen uitgegeven. Op=Op.