Stemmen als blinde/slechtziende

Bent u slechtziend, blind of kunt u slecht lezen? Dan kunt u op het stembureau in de Turmac Cultuurfabriek helemaal zelfstandig stemmen. Dat kan met een stemmal en een gesproken kandidatenlijst.

Goed om te weten

Wilt u gebruik maken de stemmal? Geef dit dan aan bij het stembureau in de Turmac Cultuurfabriek. Een medewerker legt vervolgens uw stembiljet in een speciale mal met gaatjes. Via een koptelefoon en soundbox kunt u horen welke partijen en welke kandidaten op de kandidatenlijst staan. U hoort ook het nummer van de gewenste partij en van de kandidaat op wie u wilt stemmen. 

Op de mal zijn de partijen met voelbare cijfers en met braille aangegeven. U vindt de juiste kandidaat door, onder de gewenste partij, de gaatjes te tellen. Met het potlood maakt u vervolgens het vakje rood.

Heeft u hulp nodig? Een medewerker van het stembureau mag u helpen bij het uitbrengen van uw stem.

Online leren over stemmen

Leer Zelf Online is een organisatie die zich inzet om allerlei kwetsbare groepen in de maatschappij te helpen moeilijke informatie   begrijpen. Leer Zelf Online heeft voor de verkiezingen een website ontwikkeld: hoewerkthetstemmen.nl. Op deze website vindt u informatie over het stemmen. Ook biedt de site de mogelijkheid om te proefstemmen.