build-reside iconRivierklimaatpark IJsselpoort

Negen landelijke, regionale en lokale overheden verkennen samen met Natuurmonumenten de inrichtingsmogelijkheden voor de uiterwaarden rond de IJssel, tussen IJsselkop en Giesbeek.

Plan

Samen met inwoners, agrariërs en andere ondernemers is één evenwichtig plan gemaakt om tussen Arnhem en Giesbeek een uniek rivierpark te realiseren. Dit plan zorgt voor toegankelijke uiterwaarden die klimaatextremen kunnen blijven opvangen. Er is ruimte voor rijke natuur, duurzame landbouw, recreatie en bedrijvigheid. Ook wordt de IJssel beter bevaarbaar. Zo bereiden we het Rivierklimaatpark de komende tien jaar voor op de toekomst.

Op de hoogte blijven van dit project? Meld u aan voor de digitale nieuwsbrief of kijk op de website Rivierklimaatpark IJsselpoort.

IJsselpoort partners wint aanbesteding

Het rivierklimaatpark is in de planuitwerkingsfase. Dit betekent dat we de plannen verder gaan uitwerken. Afgelopen maand hebben we gevraagd welke ingenieursbureaus ons daarbij willen helpen. De winnende partij is een samenwerking tussen meerdere bureaus: Ingenieursbureau TAUW, ondersteund door HKV op het gebied van waterveiligheid, landschapsarchitecten H+N+S en de ecologen van Bureau Stroming.

De winnende partij werkt onder de naam 'IJsselpoort partners' en start eind maart met de werkzaamheden.

Rivierklimaatpark - IJsselpoort

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.