Ramp of incident

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. De sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen waarschuwt u. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en social media.

Goed om te weten

Sirene

Let op! Als u de sirene hoort, is hij voor u bedoeld!

  • Ga naar binnen.
  • Sluit ramen, deuren en ventilatiekanalen.

De sirenes worden elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest. Er is dan niets aan de hand. Gaat de sirene op een ander moment, dan is er wel gevaar.

Heeft u de sirenetest niet gehoord? Doe dan melding met het formulier ‘Sirenemelding’externe-link-icoon op de website van de brandweer.

NL-Alert

Via NL-Alert krijgt u een tekstbericht op uw mobiel. In het bericht staat wat er aan de hand is en wat u het beste kunt doen. Kijk op NL-Alert externe-link-icoonhoe u uw mobiel instelt.

Geluidswagen

Is er geen sirene of NL-Alert, of dreigt er gevaar in een klein gebied? Dan wordt u gewaarschuwd door een geluidswagen. Luister goed en volg de instructies op.

Wees voorbereid

Zorg dat u bent voorbereid op een ramp of noodsituatie. Kijk op de website www.crisis.nlexterne-link-icoon en op de website van Veiligheidsregio Gelderland- Middenexterne-link-icoon hoe u dit doet.