adult iconProefproject kabelgoottegels

Op dit moment testen we samen met inwoners de EV-kabelgoottegels. De EV-kabelgoottegels is een oplossing voor inwoners met een elektrische auto en een eigen oplaadvoorziening, maar zonder eigen parkeergelegenheid. De tegels werken de laadkabel weg, zodat de kabel nauwelijks nog opvalt.

Wat houdt het proefproject in?

Een tiental inwoners uit de gemeente testen de EV-kabelgoottegels. Zij hebben een eigen oplaadvoorziening, maar geen eigen parkeergelegenheid. De tegels van 30 bij 15 centimeter worden in de openbare bestrating geplaatst. De kabel verdwijnt in de goot onder een rubberen afdekstrip. Op die manier wordt het eenvoudiger en veiliger om de auto toch bij huis op te laden, ook als de eigenaar geen oprit heeft.

Met het gebruik van de speciale tegel blijft de stoep veilig begaanbaar, ook voor slechtenzienden en mensen die slecht ter been zijn. Als het voertuig is opgeladen, kan de bewoner de kabel zelf weer opruimen. Daarnaast is de eigenaar van de auto niet meer aangewezen op de openbare laadpalen. Daardoor bespaart de eigenaar op het vaste opstarttarief van openbare laadpalen.

Foto kabelgoottegels