taxes iconPrecario-, toeristen- en reclamebelasting

In de gemeente Zevenaar heffen we precario-, toeristen- en reclamebelasting.

Toeristenbelasting

U betaalt toeristenbelasting als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Zevenaar staan ingeschreven. Het tarief is € 1,05 per persoon per overnachting.

Precariobelasting

Plaatst u als ondernemer of organisator van een evenement een tent, terras, steiger, container, kraam, vlaggen, versieringen of reclamebord op gemeentegrond? Dan betaalt u daarover precariobelasting. Deze jaarlijkse belasting geldt voor voorwerpen die onder, op of boven openbare gemeentegrond zijn geplaatst.

Kosten

Neem contact met ons op om te informeren of u precariobelasting moet betalen. Hiermee voorkomt u dat u alsnog een aanslag ontvangt.

Tijdelijk geen precariobelasting voor terrassen

Vanwege de gevolgen van de coronapandemie heeft de gemeenteraad besloten voor belastingjaar 2021 en 2022 een nultarief in te voeren voor terrassen. Het tarief voor 2021 en 2022 bedraagt dus € 0,00 per m2 voor een terras dat na 22.00 uur open mag zijn en € 0,00 voor de overige terrassen.

Reclamebelasting

Reclamebelasting is een belasting die wordt geheven op openbare aankondigingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Bedrijven of ondernemers die gevestigd zijn binnen het belastinggebied met openbare aankondigingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn, betalen hiervoor reclamebelasting. Het belastinggebied kunt u terugvinden in de verordening van uw gemeente.

Kosten

Het tarief bedraagt een vast bedrag per pand van € 668,00.