Precario-, toeristen- en reclamebelasting

In de gemeente Zevenaar heffen we precario-, toeristen- en reclamebelasting.

Toeristenbelasting

U betaalt toeristenbelasting als u tegen vergoeding overnachtingen aanbiedt aan personen die niet in de gemeente Zevenaar staan ingeschreven. Het tarief is € 1,05 per persoon per overnachting.

Precariobelasting

Heeft u als ondernemer of organisator een (horeca)terras op gemeentegrond? Dan betaalt u daarover precariobelasting. Deze jaarlijkse belasting geldt voor voorwerpen die onder, op of boven openbare gemeentegrond zijn geplaatst.

Kosten

Het jaartarief voor 2024 bedraagt €32,50 per vierkante meter terras dat na 22.00 uur open mag zijn. Voor de overige terrassen bedraagt het jaartarief €21,95 euro per vierkante meter.

Twijfelt u of u precariobelasting moet betalen? Neem dan contact met ons op. Hiermee voorkomt u dat u alsnog een aanslag ontvangt.

Reclamebelasting

Reclamebelasting is een belasting die wordt geheven op openbare aankondigingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Bedrijven of ondernemers die gevestigd zijn binnen het belastinggebied met openbare aankondigingen die vanaf de openbare weg zichtbaar zijn, betalen hiervoor reclamebelasting. Het belastinggebied kunt u terugvinden in de verordening van uw gemeente.

Kosten

Het tarief bedraagt een vast bedrag per pand van € 668,00.