Important message

De balies van het gemeentehuis zijn tijdelijk in de avond gesloten. De balies sluiten op maandag t/m donderdag om 17.00 uur en op vrijdag om 12.30 uur.

Peuteropvang

Alle peuters in de gemeente Zevenaar mogen naar de peuteropvang. Daar kunnen kinderen van 2,5 tot 4 jaar samen spelen en leren. Peuteropvang is goed voor de ontwikkeling van uw kind. En u zult merken: uw zoontje of dochtertje vindt het leuk. Uw kind kan twee dagdelen per week naar de peuteropvang. En zo gaat uw kind goed voorbereid naar de basisschool!

Meer informatie

Hoeveel kost de peuteropvang?

Ouders betalen een eigen bijdrage. Als uw inkomen laag is, betaalt u een lagere bijdrage. Heeft u een hoger inkomen, dan betaalt u meer. Deze bijdrage betaalt u aan de organisatie voor peuteropvang.

De kosten voor de peuteropvang hangen af van uw inkomen. Neemt u  contact op met de kinderopvangorganisatie van uw keuze om een berekening te maken voor uw persoonlijke situatie.

Voor- en vroegschoolse educatie

Soms heeft een kind wat meer hulp en tijd nodig bij de (taal)ontwikkeling om goed voorbereid te zijn voor de basisschool. Deze kinderen krijgen van het consultatiebureau een VVE-indicatie. VVE betekent Voor- en Vroegschoolse Educatie. Kinderen met een VVE-indicatie mogen al vanaf 2 jaar naar de peuteropvang. Zij kunnen twee extra dagdelen komen spelen en leren. De gemeente betaalt de kosten voor deze twee extra dagdelen.

De kosten

Recht op kinderopvangtoeslag

Heeft u recht op kinderopvangtoeslag? Dan kunt u een deel van de kosten van de opvang terugkrijgen via de Belastingdienst. U regelt dit zelf bij de Belastingdienst via de website www.toeslagen.nl. U kunt kinderopvangtoeslag aanvragen wanneer u voldoet aan deze voorwaarden:

  • U én uw partner werken of volgen een opleiding of traject naar werk

Of

  • U bent alleenstaande ouder en werkt of volgt een opleiding of traject naar werk.
  • U maakt gebruik van geregistreerde kinderopvang.

Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag?

Dan betaalt de gemeente een deel van de bijdrage. 

  • U heeft geen recht op kinderopvangtoeslag.
  • U woont in de gemeente Zevenaar.
  • U maakt gebruik van geregistreerde kinderopvang in de gemeente Zevenaar.
  • Uw kind is tussen de 2 en 4 jaar oud.
Heeft u recht op kinderopvangtoeslag
Ja Nee

Dan betaalt u het uurtarief van de peuteropvangorganisatie. Vraagt u zelf binnen 3 maanden kinderopvangtoeslag aan bij de Belastingdienst.

De gemeente Zevenaar betaalt 8 uur per week peuteropvang. U betaalt over alle uren een ouderbijdrage aan de peuteropvang. Dit is afhankelijk van uw inkomen.
Heeft uw peuter daarbij een VVE-indicatie?
Ja Nee
Uw kind kan dan 16 uur per week naar de peuteropvang. De eerste 8 uur betaalt u zelf en kunt u kinderopvangtoeslag ontvangen. De volgende 8 uur betaalt de gemeente. Uw kind kan dan 16 uur per week naar de peuteropvang. Over de eerste 8 uur betaalt u een ouderbijdrage. De volgende 8 uur betaalt de gemeente.

Meer informatie?

Neemt u contact op met de peuteropvangorganisatie bij u in de buurt. Zij informeren u over de bijdrage van de gemeente en de hoogte van uw ouderbijdrage. U kunt uw peuter daar aanmelden. Hieronder staan de organisaties voor peuteropvang met adressen en telefoonnummers. 

Kinderopvang De Boefies

Bel (0316) 242 425 of mail kinderopvang-deboefies@outlook.com
www.kinderopvang-deboefies.nl
Locatie in Pannerden

Kinderopvang Humankind

Bel (0314) 711 115 of mail regiogelderland@kinderopvanghumanitas.nl
www.kinderopvanghumankind.nl
Locaties in Babberich, Giesbeek, Pannerden, Tolkamer en Zevenaar.

Kinderopvang Zonnekinderen

Bel (0316) 340 079 of mail info@zonnekinderen.nl
www.zonnekinderen.nl
Locaties in Zevenaar en Lobith

Kinderopvang Villa Pip

Bel (0313) 437 854 of mail info@villa-pip.nl
www.villa-pip.nl
Locatie in Angerlo

Elmo Kinderopvang

Bel (0316) 340 200 of mail info@elmo-kinderopvang.nl
www.elmo-kinderopvang.nl
Locaties in Zevenaar en Herwen

Kinderdagverblijf Lotus

Bel (0316) 332 665 of mail kdvlotus@outlook.com
www.kdvlotus.nl
Locatie in Zevenaar