Participatieplatform Zevenaar Verbindt

Als gemeente willen we bij het maken van beleid en plannen graag samenwerken met betrokken inwoners, ondernemers en organisaties uit de gemeente. Om meer mensen de gelegenheid te geven mee te doen en mee te denken, maken we gebruik van de website 'Zevenaar Verbindt'. Dit online participatieplatform is een extra instrument dat wordt ingezet, naast de al bestaande communicatiemiddelen (online, maar ook offline).

Zevenaar Verbindtexterne-link-icoon is een centrale plek waar Zevenaarders, als zij dat willen, digitaal kunnen meepraten met de ontwikkeling van beleid en de uitvoering van concrete plannen en projecten. Van het herinrichten van een buurt of het aanleggen van een weg tot een toekomstvisie voor de hele gemeente.  Algemene informatie over alle gemeentelijke projecten vindt u op de pagina Projecten in de gemeente.

Hoe werkt het?

Het online participatieplatform Zevenaar Verbindt wordt ingezet om, zoals het woord het al zegt, e-participatie te stimuleren.  We maken online meedoen graag zo simpel mogelijk. Per project geven we aan voor wie het bedoeld is. Sommige projecten zijn voor iedereen in de gemeente Zevenaar. Andere projecten zijn bestemd voor een kleinere doelgroep. Per project ziet u of u mee kunt doen en hoe u kunt reageren. Het platform biedt daarvoor verschillende mogelijkheden zoals stemmen, liken, reageren op een forum of via een reactieformulier en punten markeren op een kaart.

Bovenaan de website en op andere plekken ziet u de knop 'Inloggen'. Het is mogelijk een account aan te maken op de website Zevenaar Verbindt. Met een account kunt u projecten volgen (door op het symbool met de bel te klikken). U krijgt dan notificaties per e-mail als er updates zijn. Het verschilt per project of u een account nodig heeft om mee te kunnen praten. De ene keer is dit wel nodig en een andere keer weer niet. Als het wel moet, dan staat het bij het project aangegeven. Een account aanmaken is eenvoudig.