Parkeerterrein Didamsestraat weer open

05 juli 2024
Algemeen nieuws

Het parkeerterrein aan de Didamsestraat is klaar. Het vernieuwde terrein werd vandaag geopend door wethouder Toon Albers, die als eerste zijn auto parkeerde. Vanaf vandaag is het terrein weer toegankelijk voor al het verkeer.

Herinrichting parkeerterrein

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de herinrichting van het parkeerterrein. Het terrein heeft een nieuwe indeling gekregen, die zorgt voor een goede en veilige verbinding van de fietsstraat naar het winkelgebied. Het fiets- en voetgangersgedeelte is nu gescheiden van de rijbaan voor auto’s. Hierdoor is de parkeerplaats ook overzichtelijker geworden voor automobilisten. 

Stadspaslezer nog buiten gebruik

De stadspaslezer is tijdelijk nog buiten gebruik. Automobilisten kunnen via een andere wijze betalen bij de parkeerautomaat. Stadsparkeren hoopt deze storing zo snel mogelijk te verhelpen. 

Aanbrengen groen

In het najaar (plantseizoen) volgt nog het aanbrengen van nieuwe bomen en bloeiende planten. Zo zorgen we voor een groene entree naar het centrum. 

Laadpalen voor elektrische auto’s

Op het vernieuwde parkeerterrein komen twee plekken speciaal voor elektrische auto’s. Hiervoor worden laadpalen geplaatst die auto’s kunnen voorzien van stroom. De plaatsing van deze palen staat gepland voor begin 2025, afhankelijk van de mogelijkheden en planning van Liander.

Bouwbord Didamsestraat