Opknapbeurt Angerlo feestelijk afgerond

04 juni 2024
Inwonersnieuws

De afgelopen jaren werkten wij aan de vernieuwing van Angerlo. De werkzaamheden zijn inmiddels klaar. Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni is het project feestelijk afgerond.

Opknapbeurt

In februari 2019 verzamelden bewoners zich in het dorpshuis De Meent om hun wensen en ideeën voor het dorp te delen. Dat was het begin van het project en zo is het plan voor het dorp gemaakt. In de jaren daarna werkten we aan de vernieuwing van Angerlo. De riolering was als eerste aan de beurt. Ook zijn nieuwe kabels en leidingen onder de grond gelegd. Asfalt heeft plaatsgemaakt voor gebakken klinkers en sommige straten kregen zelfs een nieuwe uitstraling. Daarnaast zijn klimaatbestendige maatregelen genomen, zoals het afkoppelen van het regenwater. Samen met de bewoners hebben we de handen uit de mouwen gestoken. Tuinen zijn groener gemaakt en we hebben schaduwrijke bomen geplant.

Feestelijk afgerond

Op vrijdag 31 mei plantten kinderen van basisschool de Trompetter kruiden, fruit- en groenteplantjes in de nieuwe bloembakken op het schoolplein. Kinderburgemeester Tyrese hielp een handje mee. Zo hebben we gezorgd voor een groenere en kleurrijke plek voor de kinderen. De tuin wordt hiermee onderdeel van het lesprogramma van de school.  

De volgende dag, op zaterdag 1 juni, opende wethouder Toon Albers samen met de directeur van de aannemer de gloednieuwe, toegankelijke speeltuin aan het Walbekerveld. Deze speeltuin staat in het dorp bekend als ‘het indianenveldje’. We hebben er daarom een Totempaal geplaatst. Dat was een wens van Angerloërs. Na de opening namen kinderen de speeltuin in gebruik. En dat is natuurlijk precies waarvoor de speeltuin is bedoeld: eindeloos speelplezier en avontuur.