Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger. Caleidoz kan u hierbij ondersteunen.

Kijk voor meer informatie op de website van Caleidoz

Expertisecentrum Mantelzorg Zevenaar

Bent u op zoek naar ondersteuning en informatie om uw mantelzorgtaak goed te combineren in uw dagelijks leven? Neem dan contact op met Mantelzorg Zevenaar. Dit is een verzamelpunt voor zowel organisaties als inwoners waar alle deskundigheid over mantelzorg is gebundeld en waar u 365 dagen per jaar terecht kunt voor ondersteuning en vragen. Aan het expertisecentrum Mantelzorg Zevenaar is een netwerkorganisatie verbonden bestaande uit  scholen, werkgevers, huisartsen, thuisorganisaties, etc. om te kijken hoe zij u zo goed mogelijk zorgen uit handen kunnen nemen. Zo wordt er gekeken wat er bijvoorbeeld nodig is om uw studie te kunnen blijven volgen of welke maatregelen zij kunnen treffen zodat u uw werk thuis en bij uw werkgever goed kunt combineren. Denk hierbij aan het verschuiven van werktijden en studieondersteuning.

Neem voor meer informatie contact op met Mantelzorg Zevenaar via mantelzorg@caleidoz.nl of telefonisch via (0316) 441 028.

Mantelzorgcompliment

Er is onlangs besloten dat er voor dit jaar alsnog een mantelzorgcompliment uitgereikt wordt aan Zevenaarse mantelzorgers. We zijn samen met Caleidoz druk bezig om de uitvoering hiervan op te zetten. Zodra de aanvraagprocedure start, informeren wij u hierover. Naar verwachting volgt deze informatie in de loop van januari 2019.