Important message

De ingang naar de parkeerplaats voor bezoekers van het gemeentehuis en de Turmac Cultuurfabriek is gewijzigd. Rij via het stationsplein.

Mantelzorg

Zorgt u al lang onbetaald voor uw partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan bent u mantelzorger.

Mantelzorg Zevenaar

De gemeente Zevenaar maakt werk van de uitbreiding van de taken voor mantelzorgondersteuning. Onder andere met één centraal punt voor alle vragen rondom mantelzorg: Mantelzorg Zevenaar. Dat is een netwerk waarin verschillende netwerkpartners de krachten bundelen om samen één aanspreekpunt te vormen voor mantelzorgers en organisaties. Met als doel: het ontzorgen van mantelzorgers.

Centrale functies binnen Mantelzorg Zevenaar zijn de netwerkcoördinator en de mantelzorgcoach. De netwerkcoördinator onderhoudt contacten met partijen zoals scholen, sportclubs en bedrijven.
De mantelzorgcoach ondersteunt de mantelzorgers. Veel vragen rondom mantelzorg vereisen maatwerk. Bij iedere vraag zoekt Mantelzorg Zevenaar de best mogelijke ondersteuning. Denk hierbij aan ondersteuning bij een mantelzorgvriendelijk beleid vanuit de werkgever, of hoe bijvoorbeeld een sportteam een ploeggenoot die mantelzorger is kan helpen.

Kijk voor meer informatie contact over Mantelzorg Zevenaar op www.mantelzorgzevenaar.nl.