Liander versterkt elektriciteitsnetwerk

We gebruiken en leveren met z'n allen steeds meer stroom. Denk hierbij aan de verlichting en verwarming van onze woningen, zonnepanelen, elektrisch koken en het opladen van auto's. Hierdoor raakt het stroomnet vol. Netbeheerder Liander versterkt daarom op verschillende plekken het elektriciteitsnetwerk.

Wat gaat Liander doen?

Om het volle stroomnet aan te pakken, plaatst Liander extra elektriciteitshuisjes en kabels. Liander pakt de werkzaamheden buurt voor buurt aan. Het doel is om maar één keer in de wijk aan de slag te gaan, in plaats van meerdere keren in een paar jaar tijd. Zo wordt de overlast beperkt. Benieuwd hoe Liander de plek voor een nieuw elektriciteitshuisje kiest? Bekijk dan de website van Lianderexterne-link-icoon.

Tijdens de verbetering van het netwerk kunt u overlast ervaren. Op sommige plekken gaat de stoep of straat open voor het leggen van de kabels. En het kan zijn dat u even geen stroom ontvangt als een huisje of kabel wordt aangesloten. Gaat Liander bij u in de buurt aan het werk? Dan krijgt u hierover een brief.

Werkzaamheden Pannerden

Op dit moment is Liander aan het werk in Pannerden. Er komt 1,2 kilometer aan stroomkabels bij. Ook plaatst Liander een extra elektriciteitshuisje. Wilt u meer weten over de werkzaamheden in Pannerden? Kijk dan op de projectpagina van Lianderexterne-link-icoon.

Werkzaamheden Babberich

Liander start begin 2025 met werkzaamheden in Babberich. In het dorp komen 8 nieuwe elektriciteitshuisjes. Woont u in Babberich? Dan houdt Liander u op de hoogte met brieven. U kunt ook kijken op de projectpagina van Lianderexterne-link-icoon.