integration-education iconInburgeren

Bent u nieuw in Nederland en gaat u in Zevenaar wonen? Welkom in onze gemeente. Wij helpen u om Nederland uw thuis te maken. Dat heet inburgeren. U leert de Nederlandse taal. En hoe we wonen, werken, leven en hoe wij met elkaar omgaan in Nederland. Ook probeert u werk te vinden. Wij helpen u daarmee.

Hoe werkt het?

U krijgt een brief van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Hierin staat vanaf wanneer u moet inburgeren. Heeft u de brief niet meer? Kijk hiervoor dan in Mijn inburgering. Vanaf de datum dat u uw verblijfsvergunning kreeg, heeft u drie jaar de tijd om het inburgeringsexamen te halen.

Heeft u een verblijfsstatus vóór 1 januari 2022 gekregen?

Bij DUO krijgt u informatie over taallessen, cursussen en het examen. U betaalt de inburgeringscursus zelf. U kunt hiervoor geld lenen bij DUO. Heeft u hulp nodig? Wij helpen graag. Neem dan contact op met ons.

Heeft u een verblijfsstatus na 1 januari 2022 gekregen?

Wij maken graag zo snel mogelijk kennis met u. Wij nemen contact met u op voor een afspraak. Soms is de afspraak in het asielzoekerscentrum (AZC), soms bij ons en soms digitaal.

Wat doen wij?

Wij helpen u met inburgeren. We maken samen met u een plan. We kijken hierbij naar uw persoonlijke situatie. En wat daar bij past. In het plan staat bijvoorbeeld:

  • Op welk niveau u Nederlands gaat leren.
  • Waar u de inburgeringscursus gaat volgen en welk examen u moet doen.
  • Hoe we u helpen bij het vinden van (vrijwilligers)werk.

Wij betalen de inburgering voor u. Wij helpen u ook met alles wat u moet regelen om u thuis te voelen. U krijgt hulp bij het vinden van een arts, school voor uw kinderen en meer. Ook leert u over geldzaken in Nederland.

Bent u in Zevenaar komen wonen bij uw Nederlandse partner?

Welkom in Zevenaar! Als u moet inburgeren, dan nodigen wij u uit voor een gesprek. Samen met u maken wij een plan voor uw inburgering. Wij helpen ook met het kiezen van een inburgeringscursus. U betaalt zelf voor uw inburgeringscursus. Binnen drie jaar moet u uw examen halen.
 

Inburgeren vanaf 2022 (Nederlands ondertiteld)

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Inburgeren in 2022 - ENGELS

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Bijvoorbeeld over welke inburgeringscursussen er in Zevenaar zijn, wat deze kosten en welke websites u helpen om de taal te oefenen?  Vul dan het contactformulier in. Wij reageren zo snel mogelijk.