Hulp bij het opvoeden

Het is belangrijk dat kinderen veilig en stabiel opgroeien. Soms zijn of ontstaan er problemen in een gezin waardoor dat niet kan. Pleegouders, Buurtgezinnen en HomeStart zijn er om hulp te bieden.
Meld u nu aan voor de informatiebijeenkomst over pleegouderschap op dinsdag 27 februari 2024 via pleegzorg@entrealindenhout.nl.

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Bij Buurtgezinnen worden gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen).

Kunt u de hulp van Buurtgezinnen gebruiken? Of wilt u helpen als steungezin? Op de website van Buurtgezinnenexterne-link-icoon kunt u zich aanmelden als vraaggezin of steungezin.

Humanitas Home-Start

Humanitas Home-Start is een hulporganisatie voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Ervaren vrijwilligers van Home-Start kunnen helpen als u vragen heeft over de opvoeding of als u een steuntje in de rug nodig heeft. Via de website van HomeStartexterne-link-icoon kunt u in contact komen met de contactpersoon in de gemeente Zevenaar.

Pleegzorg

Als kinderen niet meer volledig thuis kunnen wonen, biedt pleegzorg een oplossing. Wilt u zorgen voor een kind van een ander? Word dan pleegouder. U kunt al hulp bieden door een weekend per maand een kind op te vangen. Maar er wordt ook gezocht naar pleegouders voor langdurige opvang. Wilt u meer weten? U leest er meer over op de website van Pleegzorg Nederlandexterne-link-icoon.

Daarnaast geeft Entrea Lindenhout in deze regio voorlichting over pleegzorg aan ouders, kinderen en pleegouders. Heeft u interesse? Bezoek dan de website van Entrea Lindenhoutexterne-link-icoon.

Informatieavond 27 februari 2024

Bent u benieuwd of pleegouderschap iets voor u is? En wilt u weten wat er praktisch voor nodig is om pleegouder te worden? Kom dan naar de informatieavond op 27 februari 2024:

  • Locatie: ‘Ons Huis’, Dokter Honingstraat 3 in Zevenaar
  • Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur

Tijdens de informatieavond hoort u hoe waardevol het is om een kind, dat (tijdelijk) niet bij zijn ouders kan wonen, een thuis te geven. Ook is er een ervaren pleegouder aanwezig om u mee te nemen in de rol als pleegouder. Verder zijn wethouder Stef Bijl, pleegzorgorganisatie Entrea Lindenhout en hulporganisaties Buurtgezinnen, Humanitas en Home Start aanwezig om u mee te nemen in de dankbare wereld van pleegzorg. Er is uiteraard alle ruimte om vragen te stellen. Graag zelfs! 

Nieuwsgierig geworden? Meld u dan aan voor de informatieavond! Stuur een e-mail naar pleegzorg@entrealindenhout.nl.