adult iconHulp bij het opvoeden

Het is belangrijk dat kinderen veilig en stabiel opgroeien. Soms zijn of ontstaan er problemen in een gezin waardoor dat niet kan. Pleegouders, Buurtgezinnen en HomeStart zijn er om hulp te bieden.

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. Bij Buurtgezinnen worden gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen).

Kunt u de hulp van Buurtgezinnen gebruiken? Of wilt u helpen als steungezin? Op de website van Buurtgezinnen kunt u zich aanmelden als vraaggezin of steungezin.

Humanitas Home-Start

Humanitas Home-Start is een hulporganisatie voor gezinnen met kinderen in alle leeftijden. Ervaren vrijwilligers van Home-Start kunnen helpen als u vragen heeft over de opvoeding of als u een steuntje in de rug nodig heeft. Via de website van HomeStart kunt u in contact komen met de contactpersoon in de gemeente Zevenaar.

Pleegzorg

Als kinderen niet meer volledig thuis kunnen wonen, biedt pleegzorg een oplossing. Wilt u zorgen voor een kind van een ander? Word dan pleegouder. U kunt al hulp bieden door een weekend per maand een kind op te vangen. Maar er wordt ook gezocht naar pleegouders voor langdurige opvang. Wilt u meer weten? U leest er meer over op de website van Pleegzorg Nederland.

Daarnaast geeft Entrea Lindenhout in deze regio voorlichting over pleegzorg aan ouders, kinderen en pleegouders. Heeft u interesse? Bezoek dan de website van Entrea Lindenhout.