help-support iconHuishoudelijke hulp

Hebt u moeite met het schoonhouden van uw woning of ander huishoudelijk werk? Misschien kunt u hulp bij het huishouden krijgen van de gemeente.
Op dit moment zijn er wachttijden bij het aanvragen van huishoudelijke ondersteuning. Het kan het ongeveer 3,5 maand duren voordat uw melding in behandeling wordt genomen. We doen er met de aanbieders alles aan om ondersteuning voor iedere inwoner die dat nodig heeft, mogelijk te maken.

Voor wie is hulp bij het huishouden?

  • U hebt een beperking waardoor u uw huis niet zelf kunt schoonmaken.
  • U hebt geen of onvoldoende hulp van bijvoorbeeld partner, huisgenoten of anderen.
  • U staat ingeschreven en woont in de gemeente Zevenaar.
  • U hebt de hulp nodig in de woning waarin u woont.

Wat kan de hulp voor u doen?

De hulp helpt u bij wat u zelf, of met hulp van uw netwerk, niet (meer) kunt. De hulp kan bijvoorbeeld de woonkamer, gang en slaapkamer stofzuigen en dweilen en de badkamer, keuken en het toilet schoonmaken. U maakt hierover afspraken met de organisatie. Als de uren voor het jaar op zijn, krijgt u geen extra uren van de gemeente.

Hoe vraagt u huishoudelijke hulp aan?

Neem contact op met het gebiedsteam via (0316) 595 111, optie 1 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur) of via het contactformulier. Wij nemen contact op met u voor een afspraak voor een gesprek. Dit is een huisbezoek. In het gesprek kijken wij of hulp bij het huishouden een oplossing voor u is.