Huishoudelijke hulp

Hebt u moeite met het schoonhouden van uw woning of ander huishoudelijk werk? Misschien kunt u hulp bij het huishouden krijgen van de gemeente.

Voor wie is hulp bij het huishouden?

  • U hebt een beperking waardoor u uw huis niet zelf kunt schoonmaken.
  • U hebt geen of onvoldoende hulp van bijvoorbeeld partner, huisgenoten of anderen.
  • U staat ingeschreven en woont in de gemeente Zevenaar.
  • U hebt de hulp nodig in de woning waarin u woont.

Wat kan de hulp voor u doen?

De hulp helpt u bij wat u zelf, of met hulp van uw netwerk, niet (meer) kunt. De hulp kan bijvoorbeeld de woonkamer, gang en slaapkamer stofzuigen en dweilen en de badkamer, keuken en het toilet schoonmaken. U maakt hierover afspraken met de organisatie. Als de uren voor het jaar op zijn, krijgt u geen extra uren van de gemeente.

Hoe vraagt u huishoudelijke hulp aan?

Neem contact op met het gebiedsteam via gebiedsteam@zevenaar.nl of telefonisch via (0316) 595 111. Wij nemen contact op met u voor een afspraak voor een gesprek. Dit is een huisbezoek. In het gesprek kijken wij of hulp bij het huishouden een oplossing voor u is.

Herindicaties 2022

Vanaf 1 mei 2022 beoordelen wij alle meldingen en lopende indicaties voor huishoudelijke ondersteuning op een nieuwe manier. Wij vinden het belangrijk dat inwoners in Zevenaar de ondersteuning ontvangen die nodig is. En deze in de toekomst ook blijven ontvangen. We kijken daarom kritisch naar wat écht nodig is. Dit doen we aan de hand van het HHM-normenkader.
Heeft u een lopende indicatie? Dan ontvangt u van ons een persoonlijke brief over wat dit voor u betekent en de gevolgen. Nieuwe indicaties worden direct getoetst aan het nieuwe normenkader.

Heeft u vragen naar aanleiding van de brief? Stel dan nu al uw vragen over de herindicaties via het contactformulier.