Hackshield

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Daarom hebben wij ons aangesloten bij Hackshield: een cybersecuritygame die kinderen tussen de 8 en de 12 jaar spelenderwijs weerbaar maakt tegen cybercriminaliteit. Kinderen worden Cyber Agents die niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beschermen tegen online criminaliteit.

Wat is HackShield

HackShield is een spannende computergame waarin kinderen leren over de gevaren op internet. Wat doe je als je gehackt wordt? Wanneer is je wifi veilig? En hoe kun je online gevaar herkennen en voorkomen? HackShield maakt van kinderen échte Cyber Agents.

Burgemeester Lucien van Riswijk en digitaal wijkagent Maddy Stuiver roepen de hulp in van kinderen uit de gemeente Zevenaar tegen de strijd tegen cybercriminaliteit. 

Zevenaar zoekt Cyber Agents!

By showing the video you accept the terms and conditions and privacy policy of Youtube.

Huldiging voor de beste Cyber Agents

Kinderen leren in de game coderen, puzzels oplossen en geheime codes kraken. Hiermee kunnen zij punten verdienen. De drie kinderen die na een paar maanden de hoogste score hebben gehaald, worden feestelijk gehuldigd door de burgemeester. 

De eerste drie gehuldigde Cyber Agents van Zevenaar: Damiën, Kylano en Gijs

Aanmelden

Kinderen die mee willen doen kunnen een account aanmaken op www.joinhackshield.nlexterne-link-icoon. De game kan online gespeeld worden op www.joinhackshield.nlexterne-link-icoon of via de app voor smartphone en tablet.